Afbeelding

Zomerkampioenen Korenaere

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In de maanden juli en augustus is er in De Korenaere nog volop gestreden om de titels bij het zomertoernooi.

Libre

Bij het libre waren in de eindfase de tachtigers opvallend sterk aanwezig. Toon Suijkerbuijk en Tonny Korteland drongen verrassend door tot de laatste vier. Ook Piet vd Heuvel verraste door in zijn partij de hoogste serie (procentueel) te produceren, en daarmee zijn tegenstander uit het toernooi te knikkeren. De wat moeizaam, maar toch succesvol spelende Bert Hector moest helaas om gezondheidsredenen afhaken, en heeft inmiddels besloten zijn keu aan de wilgen te hangen.

Driebanden

Bij het driebanden speelde debutant Leo Bogers als een ervaren rot; hij veegde oa de toch bepaald niet slecht spelende Henny Storm van tafel. Enkele spelers liepen wel erg hard van stapel. Peter Wiericx ging met een moyenne van 1,00 zeer voortvarend van start, en legde de kortste partij op tafel. De hoogste serie (7) was voor Math Stevens, eveneens in zijn eerste partij. In de knock-out was hij echter kansloos tegen de goed spelende Fons Jansen. Topfavoriet Schepers was ook al niet opgewassen tegen Leo Bogers, en in de strijd om de plaatsen 3 en 4 werd hij, na een sterke start, toch nog voorbij gestreefd door Vic van Hoek, die pas na de eerste 10 beurten bijzonder goed op stoom kwam.

Uitslagen

Bij de prijsuitreiking werd er o.l.v. Dhr. Joseph v. Oevelen onder alle deelnemers en medewerkers een aantal aantrekkelijke goederen verloot, gedoneerd door deze biljartmecenas.

Libre: 1. Cees Steenbakker 2. Toon Suijkerbuijk 3. Tonny Korteland 4. Ger Massar.

Driebanden: 1. Toine Brooijmans 2. Leo Bogers 3. Vic v. Hoek 4. Henk Schepers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief