<p>Op de foto van links naar rechts: Jacques Snepvangers (Goed Ontmoet), Susan van Zyl (Sabic), Femke van Raam (LC67 de Markiezinnen).</p>

Op de foto van links naar rechts: Jacques Snepvangers (Goed Ontmoet), Susan van Zyl (Sabic), Femke van Raam (LC67 de Markiezinnen).

(Foto: Bregje Schouteren)

Ladies’ Circle zorgt voor chocolade voor het goede doel

  Sport en Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het is een traditie aan het worden: de dames van Ladies’ Circle (LC) 67 de Markiezinnen hebben ook dit jaar weer chocoladeletters verkocht om geld in te zamelen voor een goed doel.


Dat goede doel is dit jaar Stichting Metakids. Deze stichting zamelt geld in om onderzoek mogelijk te maken naar metabole ziekten, welke één van de grootste doodoorzaken onder kinderen in Nederland zijn.

De verkoop levert dit jaar maar liefst €2034,- op! Dit mooie bedrag is niet het enige positieve aan deze actie, maar ook een samenwerkingsverband tussen Ladies’ Circle en SABIC. SABIC nam maar liefst 355 letters af die gedoneerd zijn aan de Voedselbank Goed Ontmoet, zowel voor de kinderen van aangesloten gezinnen in gemeente Bergen op Zoom, Ossendrecht, Sint Maartensdijk en Steenbergen en om ook de Voedselbank vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. ‘Zo fijn dat we op deze manier heel veel mensen blij kunnen maken’ vertelt Devika van Rijbroek, voorzitter van LC67.

‘We willen alle mensen die een letter hebben gekocht of op enige wijze hebben bijgedragen aan deze actie, enorm bedanken’, zegt Devika. ‘We hebben alweer een aantal mooie projecten op het programma staan voor 2021 en natuurlijk zetten we de traditie van de chocoladeletters voort. Voor nu wensen we iedereen een hele fijne decembermaand!’

Meer informatie over Stichting Metakids is te vinden via https://www.metakids.nl/metabole-ziekten/

Meer informatie over LC67 is te vinden via https://lc67.ladiescircle.nl.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief