Gaia uit Italië
Gaia uit Italië (Foto: Travel Active)

Gaia uit Italië zoekt een nieuw gastgezin in Bergen op Zoom

  Sport en Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Gaia woont momenteel bij een gastgezin in Bergen op Zoom en zij gaat daar ook naar school. Wegens omstandigheden kan zij niet langer bij haar huidige gastgezin blijven. Daarom zoeken wij per direct een nieuw gastgezin in Bergen op Zoom of omgeving waar zij tot de zomervakantie kan verblijven.


Afgelopen september is de 18-jarige Gaia uit Italië haar avontuur gestart in Nederland. Ze is een spontane, nieuwsgierige en actieve meid die graag dingen onderneemt met anderen. Haar grootste hobby is dansen, daarom danst zij bij dansschool House of Marqeez in Bergen op Zoom. Ook is Gaia dol op de zee, vandaar dat zij graag gaat snorkelen, windsurfen en kitesurfen. Ze luistert naar verschillende soorten muziek, op techno en metal na. “Ik geloof dat iedereen die je tegenkomt de ander iets bijzonders kan bieden, juist als je uit een ander land komt”. Meer weten over Gaia? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active High School Holland.

Is uw gezin het nieuwe thuis voor Gaia?

Gastgezinnen wonen verspreid door heel het land en zij bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door de studenten een thuis te bieden bij een gastgezin in Nederland en de studenten hier ook naar een middelbare school te laten gaan. Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active. U krijgt niet alleen inzichten in een andere cultuur door een uitwisseling, maar ook nieuwe inzichten in onze eigen Nederlandse cultuur. Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities in huis?

Moeilijke tijd door Corona

Dorine van de uitwisselingsorganisatie Travel Active geeft toe dat het door het coronavirus een ander jaar is dan voorgaande jaren. “Mensen vinden het best spannend om het buitenland in huis te halen en dat is begrijpelijk. Vaak dromen uitwisselingsstudenten al jaren van deze buitenlandervaring en willen wij dat graag voor hen mogelijk maken. Uiteraard blijven we de richtlijnen vanuit de overheid volgen en houden we ons aan de maatregelen net zoals iedere andere Nederlander deze hoort te volgen.”

Gastgezin worden voor Gaia? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: https://www.travelactive.nl/high-school-holland.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief