Het interim-bestuur: v.l.n.r. Peet de Crom, Petra Touw, Wilfried Willemen en Robert de Gier.
Het interim-bestuur: v.l.n.r. Peet de Crom, Petra Touw, Wilfried Willemen en Robert de Gier. Foto: BadmintonBoZ

Fusieclub Badminton Bergen op Zoom gaat van start

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 29 maart hebben twee Bergse badmintonclubs zich definitief verenigd en gaan ze samen verder als Badminton Bergen op Zoom (afgekort: BadmintonBoZ). Zoals de kersverse interim-voorzitter Wilfried Willemen het graag verwoordt: “Bij ons wil je horen!”

Tijdens de oprichtingsvergadering stemden de leden van The Flying Shuttle ‘57 en BBV’69 met grote overtuiging voor Badminton Bergen op Zoom. De nieuwe vereniging met 65 jaar ervaring biedt haar meer dan honderd jeugdleden en volwassen spelers volop gelegenheid om recreatief en wedstrijdbadminton te spelen. Sportcentrum De Karmel is daarvoor de thuisbasis.

Traject vooraf

Aan de fusie ging een traject van bijna twee jaar vooraf, waarin beide clubbesturen en verschillende werkgroepen alles onderzochten en voorbereidden. Roland Albertema is aangesteld als fusiecoördinator. In het eerste jaar van BadmintonBoZ houdt hij vinger aan de pols, zodat de nieuwe club dicht bij haar missie blijft. Die luidt: op een prettige en sportieve manier de badmintonsport met elkaar beoefenen. De club is aangesloten bij Badminton Nederland en kan daarom deelnemen aan de bondscompetitie.

Voor jeugd en volwassenen

Natasja Looij zit de jeugdcommissie voor en is enthousiast over de mogelijkheden die BadmintonBoZ biedt voor recreatief en wedstrijdbadminton voor kinderen vanaf 6 jaar. “We hebben een grote groep jonge badmintonners die we in kleine groepjes begeleiden. Zo geven we elk kind persoonlijke aandacht en is er een veilige omgeving om in te sporten.”

Hoofdtrainer Onno Quik - zelf ooit top 10 speler van Nederland - onderschrijft de persoonlijke aanpak. “We kennen als trainers en jeugdbegeleiders onze spelers goed en zorgen ervoor dat op elk niveau passende training met voldoende variatie is. Plezier staat daarbij voorop en dan volgen de prestaties vanzelf!”

Social media

Badminton Bergen op Zoom heeft een website op https://badmintonboz.nl met informatie voor nieuwe leden en is op sociale media zoals Instagram en Facebook te vinden via ‘badmintonboz’. De komende periode zal BadmintonBoZ zich presenteren aan de inwoners van gemeente Bergen op Zoom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief