Afbeelding

Huub Hieltjes: ‘Kapelle helpen plannen te realiseren’

Algemeen

KAPELLE – Huub Hieltjes begint het nieuwe jaar als waarnemend burgemeester van Kapelle. De 52-jarige Bredanaar volgt tijdelijk Anton Stapelkamp op. Het wordt zijn eerste klus als burgemeester. “Het gaat niet om mij, maar om de gemeente en haar plannen”, vindt Hieltjes. “Daaraan wil ik graag sturing geven.”

Huub Hieltjes is lid van de VVD en bestuurder bij waterschap Brabantse Delta. Hij studeerde onder meer belastingrecht aan de Universiteit van Leiden. Bestuurlijke ervaring heeft hij bijvoorbeeld opgedaan in verschillende functies bij het ministerie van Financiën. Ervaring in de politiek heeft de VVD’er ook. Zo was hij van 1995 tot 2007 lid van Provinciale Staten in Zuid-Holland, waaronder enige tijd als fractievoorzitter.

Verantwoordelijkheidsgevoel “Van huis uit heb ik verantwoordelijkheidsgevoel meegekregen. Zo is mijn interesse in politiek ontstaan. Ik vind de kracht van mensen belangrijk om een goede samenleving te bouwen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als burgemeester van Kapelle.”

Zomer Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart blijft Hieltjes naar verwachting zeker tot na de zomer waarnemer in Kapelle. De datum voor zijn installatie maakt de provincie Zeeland zo spoedig mogelijk bekend. Hieltjes, die samen met zijn partner Esther in Breda woont, kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan in de Zeeuwse gemeente. “Burgemeester ben je zeven dagen per week. Wellicht huur ik een woning in Kapelle of verblijf ik met regelmaat in een bed and breakfast. En mocht ik bij een incident in Breda zijn, dan ben ik in drie kwartier in Kapelle.”

Water Hieltjes heeft al verschillende plaatsen bezocht in Kapelle. “Het viel me op dat de mensen open zijn en met liefde praten over hun dorpen. Het is een mooie, diverse gemeente. Daarbij grenst Kapelle aan drie kanten aan het water en dat trekt me ook aan. Als bestuurder bij het waterschap heb ik een liefde voor water ontwikkeld.” Zeeland is een waterrijk gebied en dat brengt risico’s met zich mee, maar levert ook mogelijkheden op, vindt Hieltjes. “Nationaal Park de Oosterschelde bijvoorbeeld biedt kansen voor toeristische en economische activiteiten. Al moet je daarbij wel oog houden voor behoud van natuurwaardes.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief