06-uien-large
06-uien-large

OM verdenkt Zeeuwse landbouwbedrijven van megafraude

GOES - De recherche en de FIOD hebben deze en vorige week agrarische bedrijven in Zeeland en Noord-Holland doorzocht.


Het gaat om ondernemingen die betrokken zijn bij de export van uien en aardappelen. Het openbaar ministerie verdenkt ze van grootschalige witwaspraktijken. Om welk bedrijf of bedrijven het in Zeeland het gaat, wil het openbaar ministerie niet zeggen.

West-Afrika

Volgens het openbaar ministerie hebben in West-Afrika ondergrondse bankiers en geldkoeriers tientallen miljoenen euro’s afgeleverd bij uien- en aardappelhandelaren uit Nederland. Zij namen boodschappentassen vol contant geld aan.

Vermoedelijk gaat het in totaal om zo’n 150.000.000 euro. De autoriteiten denken dat er miljoenen euro’s aan crimineel geld zijn witgewassen. Contante betalingen boven de 10.000 euro moeten altijd worden gemeld. Dat is niet gebeurd.

Maximum

Nederland heeft in tegenstelling tot andere landen nog geen maximumbedrag dat je in contant geld mag betalen. De komende tijd onderzoeken de rechercheurs de administraties van de bedrijven.

Aan de hand van de bevindingen worden de directies verhoord. Er is ook informatie opgevraagd bij de accountants van de handelaren. 


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief