Afbeelding
Foto: Politie

Burgemeester sluit drugswoning in Goes voor zes maanden

Door: Peter Houtepen Algemeen

GOES - Een woning aan het Molenplein in Goes is op last van burgemeester Margo Mulder donderdag voor de duur van zes maanden. 

In het pand werd in december vorig jaar door de politie een handelshoeveelheid soft- en harddrugs gevonden en in beslag genomen: ruim 30 gram hennep en 1769 gram amfetamine (speed). Omdat de woning in 2016 ook al eens drie maanden gesloten werd voor drugshandel, is nu besloten het pand te sluiten voor een periode van zes maanden.

Stickers

Het sluiten van de woning gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. De woning is donderdagochtend voorzien van speciale stickers ter verzegeling en op zichtbare plekken zijn posters met kennisgeving van de sluiting aangebracht.

Overlast

Met het sluiten van de woning aan het Molenplein wordt de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel doorbroken en overlast voor de direct omwonenden weggenomen. Burgemeester Margo Mulder: "De wetenschap dat een pand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van de woning als bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt het pand voor iedereen kenbaar en zichtbaar uit het criminele circuit gehaald."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief