Jacqueline Lamper met de nieuwe Nicci French. FOTO PAARD VAN TROJE
Jacqueline Lamper met de nieuwe Nicci French. FOTO PAARD VAN TROJE Foto: Paard van Troje

Tip voor de thuislezers: 'Een ouderwetse Nicci French'

Door: Eugene de Kok Cultuur

GOES - Nee, het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven de komende weken leestips. Dit keer geeft Jacqueline Lamper een thrillertip.

Zij leest de nieuwe Nicci French: ‘In hechtenis’. “Het is een fijne literaire thriller, die niet erg eng of bloederig is, maar opnieuw een goed verhaal heeft. Het is vanuit een heel ander perspectief geschreven.”

Onschuld

In het boek wordt Tabitha beschuldigd van moord op haar buurman, maar ze weet zich niets meer te herinneren van de dag dat deze moord plaatsvond. Haar advocaat twijfelt aan haar onschuld. Dat is de reden dat Tabitha besluit zichzelf te verdedigen. Vanuit de gevangenis zoekt ze antwoorden. “Schuift iemand haar de schuld in de schoenen of heeft ze het toch zelf gedaan? De beschrijvingen van het dorpje Okeham en hun bewoners maken dat ik ondanks alles toch op vakantie ben in Engeland. Nicci French voert als geen ander de onderliggende spanning op. Het boek leest heerlijk weg. Het is fijn om even de zinnen te verzetten met een ouderwets goede Nicci French.”

‘In hechtenis’ van Nicci French is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Boeken worden gratis bezorgd. Zie www.paardvantroje.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief