Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

Adrz vraagt of bezoekers zich voortaan willen aanmelden

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Wie op bezoek wil bij een patiënt in Adrz moet zijn bezoek vanaf dinsdag inplannen. 

Op de website adrz.boekeenbezoek.nl kunnen zij aangeven op welk tijdstip zij iemand willen bezoeken. Het ziekenhuis krijgt zo meer inzicht in het bezoek en denkt het dan beter te kunnen regelen. Ook kan iedereen zich makkelijker aan de coronaregels houden en hoeven mensen niet naar huis te worden gestuurd, omdat de patiënt al iemand op bezoek hebben gehad. 

Klachten

Bezoekers krijgen ook gezondheidsvragen. Mensen met corona-achtige klachten wordt gevraagd thuis te blijven. Adrz raadt mensen aan hun bezoek één dag van tevoren in te plannen. Als iemand geen computer heeft, kan deze eventueel contact opnemen met het ziekenhuis. 

Er is sowieso slechts één bezoeker per dag toegestaan. Het dragen van mondkapje was al langer verplicht. 

Aanmelden

Voor patiënten die komen voor een onderzoek, opname, behandeling of afspraak staan er sinds dinsdag drie aanmeldzuilen in de ontvangsthal. Hier is een geldig legitimatiebewijs voor nodig. Kinderen onder de twaalf jaar zonder legitimatiebewijs kunnen naar de receptie. “We zorgen zo dat patiënten gemakkelijker hun weg in het ziekenhuis kunnen vinden”, zegt facilitair manager Renske van Ewijk. “Daarnaast moeten de zuilen onnodige opstoppingen in de centrale hal voorkomen.” 

Wie zich aanmeldt krijgt een kaartje met een routenummer, looproute en de tijd van de afspraak. Er staan de komende tijd vrijwilligers in de hal die mensen helpen met het aanmelden. De aanmeldzuilen moeten helpen om de patiënten beter te stroomlijnen.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief