Voorgevel Galerie Goese Kade.
Voorgevel Galerie Goese Kade. (Foto: R. Westerweel)

Opening Galerie Goese Kade

  Sport en Vereniging

GOES - Sinds enkele weken is in Goes aan de haven de ‘Galerie Goese Kade’ geopend. Een meer officiële, feestelijke opening zal volgen zodra de coronasituatie dat toelaat.


Galeriehouder Ron Westerweel was als kunstschilder eigenlijk op zoek naar een geschikt werkatelier in de binnenstad van Goes. Het op een van de mooiste plekjes van historisch Goes gelegen rijksmonument aan de Grote Kade 2 biedt dat én bovendien veel meer. Naast het ateliergedeelte heeft 'den Neptunis' namelijk ruimte voor expositie van eigen werk en dat van anderen, voor workshops en een fotostudiogedeelte. Zo is dan ook de Galerie Goese Kade ontstaan.

Ron Westerweel schildert zelf realistisch en exposeert dit najaar bij Art Eindhoven en de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein. Tenzij corona ook dat in de weg staat. De galerie biedt andere kunstenaars met ‘huur een muur’ laagdrempelig de mogelijkheid werk te exposeren. Daarnaast kunnen de workshopruimte en het fotostudiogedeelte gehuurd worden. Hier zal niet alleen de omgeving maar kunnen ook kunstenaars elkaar inspireren. De eerste gastexposanten hebben zich inmiddels aangemeld.

Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur en op afspraak geopend. Gratis entree, maar voorlopig helaas met niet meer dan 2 bezoekers tegelijk.

Adres: Grote Kade 2.

Meer informatie op www.goesekade.nl en www.ronwesterweel.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>