Afbeelding

Projectkoor rechtstreeks te zien en te horen op tv

Algemeen

BREDA - Het projectkoor van de parochie van de Heilige Familie zorgt op zondag 23 juli voor de muzikale omlijsting van de eucharistieviering in St. Laurentiuskerk aan de Ginnekenweg. Deze viering wordt rechtsreeks uitgezonden door de KRO.

De uitzending begint om 10.30 uur op NPO2. 'Onkruid vergaat niet' is het thema van de viering, waarin pastoor Lars Peetam voorgaat "Wat kun je eigenlijk het beste doen met onkruid? Het biedt niet alleen advies voor tuinkabouters maar ook voor ieder die de akker van het leven vruchten wil laten dragen", aldus Peetam.  

Documentaire

Het projectkoor onder leiding van dirigent Jan Monden bestaat uit koorleden van de koren uit Bavel, Ulvenhout en de voormalige Jeruzalemparochie uit Breda. Wie het koor aan het werk wil zien, kan naar YouTube gaan. Daar is een korte documentaire te zien met als titel 'Het projectkoor zingt!'. Drie koorleden vertellen waarom ze bij het projectkoor zijn gegaan en wat hen drijft bij het zingen. Sopraan Sonja van den Dries heeft het over de emotie van het zingen. Verder legt Jan Monden uit waarom dit koor is ontstaan en komt organist Drik Hoogstede aan het woord over zijn passie voor het orgel.

Uitzending terugzien

Meer informatie: www.kro-ncrv.nl onder het kopje 'Eucharistieviering'. Ook voor wie na afloop de viering nog eens terug wil zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief