Afbeelding
Foto: Jaap Strijker

RBB Badminton Jeugdteam U17 ook overtuigend kampioen

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

BREDA - Op donderdag 22 februari ontving het RBB kampioensteam in de regiocompetitie onder 17 jaar (U17), uit handen van Rob van Leeuwen, trainer en jeugdcompetitieleider RBB, een fraaie herinneringsmedaille. Carolien Strijker, moeder van 2 teamleden, had gezorgd voor een fraaie en lekkere kampioenstaart. Op 26 januari j.l. was ook het RBB team onder 13 jaar al regiokampioen geworden.

Deze huldiging vond plaats in sporthal De Ganzerik in Breda, de thuishonk van BC Woodpecker. Hans Emmerik was namens het bestuur van de Regionale Badmintonbond Breda (RBB) aanwezig, om hen te feliciteren met deze oppermachtige overwinning.
Het team, bestaande uit: Lara v.d. Meulen, Gitte den Ouden, Jarmo van Kampen, Bram en Max Strijker, hebben in 11 competitie ontmoetingen alle 71 wedstrijden gewonnen en zijn zij met dit resultaat overtuigend regiokampioen geworden. De broers Strijker en de spelers van het U13 team volgen ook de centrale trainingen bij de badmintonschool van RTC-Breda.
Zij speelden in een poule van 7 teams, t.w.: RBB Breda, BC Reeshof-1 Tilburg, BC Bever Rijen, BC Bavel, BC HighSpeed Waalwijk, FST Waalwijk en BC Reeshof-2 Tilburg. Een compliment aan de ouders / begeleiders is ook op zijn plaats. Zonder hen is dit allemaal haast niet realiseerbaar. Beide teams wachten nu op een uitnodiging, om te spelen om de Brabantse kampioenstitel en bij winst spelen zij daarna om de landstitel. Dat zou mooi zijn. Voor meer informatie zie: www.RBBbreda.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief