Logo internetbode.nl/breda


Germon Peeters winnen laatste trainingswedstrijd

  Sport en Vereniging


BREDA - Onder een grijze lucht en een zeer stevige wind werd de laatste BWF trainingswedstrijd op industrieterrein Moleneind-Oost te Breda afgewerkt. De laatste winnaars waren Johan Pemen (50-plus), Germon Peeters (50-min) en Sanne van Helmond (vrouwen).

50- categorie

Jordi Timmermans sprong meteen na de start weg bij de 50-. Enkele ronden soleerde hij voor de groep om zich vervolgens te laten inlopen. Zijn initiatief werd overgenomen door Daaf Koemans. Na tien kilometer kreeg Koemans steun van Bram Dissel en Timmermans. Zij bouwden een kleine voorsprong. Timmermans moest zijn mede kompanen laten gaan. Zijn plaats werd ingenomen door René Horians. Niels de Vos, Jeroen Rombouts, Germon Peeters en Tom van de Peer zetten de achtervolging in op leidende trio. Na enkele ronden sloten zij aan. Zeven leiders die met een halve minuut voorsprong het veld aanvoerden. Intussen waren Jordi Timmermans, Wim Bergmans en Joris Vermeulen op zoek gegaan naar de kopgroep. Met nog vier ronden te rijden sloten zij aan bij de kop. Tien leiders gingen de finale in. Tom van de Peer nam het initiatief en sloeg een gaatje. Horians, Rombouts en Koemans zette de achtervolging in. Er moest nog een ronde afgelegd worden. In die laatste ronde liep het toch weer samen en moest de sprint uitsluitsel brengen. Hier toonde Germon Peeters zich de sterkste voor Niels de Vos en Jeroen Rombouts.

Uitslag: 1.Germon Peeters, Tilburg; 2. Niels de Vos, Bergen op Zoom; 3. Jeroen Rombouts, Tilburg; 4. Wim Bergmans Essen (B); 5. Daaf Koemans, Terheijden; 6. Bram Dissel, Tilburg; 7. Jordi Timmermans, Langeweg; 8. Joris Vermeulen, Zoersel (B); 9. René Horians Oud-Gastel; 10.Tom van de Peer, Zoersel (B).

50+ categorie

Vanuit de start koos Johan Pemen de aanval. Met een zestigtal meters voorsprong leidde hij de dans, totdat na vijf ronde Kees Christianen de achtervolging inzette. In een rush dichtte hij het gat, Goed samenwerkend bouwden Pemen en Christianen hun voorsprong uit. Peter van der Geest zag het gevaar en zette een tegenaanval op. Hij kreeg Kees van der Sande, John Haast en Dick van Loon mee. Van der Sande trok flink door. Alleen Haast kon hem volgen en drie ronden later sloten zij aan bij de kop. Het kwartet nam steeds meer afstand van het peloton waar men niet bij machte was om een serieuze tegenaanval te organiseren. De koplopers, waarbij Kees Christanen inmiddels was gelost, kregen de staart van het peloton inzicht. Met nog acht ronden te rijden werd de groep gedubbeld. Van der Sande en Pemen trokken gelijk door. Haast werd hierdoor verrast en bleef in de groep hangen. Pemen en Van der Sande sprintte vervolgens voor de winst. Hierin toonde Pemen zich als de sterkste.

Uitslag: 1.Johan Pemen, Rijsbergen, 2. Kees van der Sande, Sint Willebrord; 3. John Haast, Rijsbergen; 4. Bert Kremer, Geertruidenberg; 5. Jack de Klerk, Breda; 6. René Haast, Rijsbergen; 7. Peter van der Geest, Lepelstraat; 8. Pieter Mies, Prinsenbeek; 9. Rob Rowaan, Made;10. Dick van Loon, Oosteind.

Volgende wedstrijd zondag 26 maart in Rijsbergen. Info: www.brabantsewielerfederatie<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief