Afbeelding

Concert Constantia in Lambertuskerk

Algemeen

ETTEN-LEUR - Op zondag 1 oktober organiseert de Orgelkring Jacobus Zeemans een concert in de Lambertuskerk aan de Markt te Etten-Leur. Muziekvereniging Constantia zal dan een optreden verzorgen waaraan ook organist Michel Gottmer zal meewerken.

Constantia is 1 oktober 1882 opgericht en is één van de oudste verenigingen van Etten-Leur. Maar ondanks deze hoge leeftijd zijn we een vereniging voor jong en oud. Met het programma 'Ik speel muziek' zorgen we dat kinderen van de basisschool kennis kunnen maken met muziek en samenspelen. Ons 135-jarig bestaan wordt het hele jaar gevierd met verschillende activiteiten. Na dit concert is ons Jubileumconcert op 5 november een ander hoogtepunt. We sluiten ons jubileumjaar begin 2018 af met een concert voor de basisschooljeugd.

Uitvoeringen

Op 1 oktober zal Constantia in de Lambertuskerk werken van onder andere Robert Longfield, Gabriël Fauré en G.F. Händel. Michel Gottmer zal enkele improvisaties ten gehore brengen waaronder Alle Menschen werden Brüder van Beethoven, het Te Deum Laudamus en A toi la gloire van Händel. Het concert wordt besloten met Hymne of Praise, een eigen werk van dirigente Arlette Zwaans waarbij er een samenspel is tussen Constantia en Michel Gottmer op het orgel.

Het concert begint om 15.00 uur en u bent uiteraard van harte welkom! De toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief