Roadrunners presteerden goed in Kerstcross

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - In de 53e Kerstcross in Sprundel hebben de deelnemende leden prima resultaten geboekt. De mannen en vrouwen senioren en masters beten in de korte cross over 3200 meter het spits af.

Thijs Staps en Wessel Roks kwamen tot een mooie onderlinge strijd. In de eerste ronde nam Wessel de leiding van het tweetal, maar in de tweede ronde kon Thijs een versnelling plaatsen en liet Wessel achter zich tot een verschil van 10 seconden bij het finishdoek. Thijs werd met 12.18 vierde en Wessel met 12.28 zesde. Corina van Koulil deed het meer van prima. Zij legde beslag op de 2e plaats in de categorie Vrouwen 35-44 jr. in de tijd van 15.20. Op de lange afstand van 8000 meter voor de lopers jonger dan 55 jaar en 6400 meter voor de oudjes gingen 6 Roadrunners van start. In de categorie M 35 kwam Dennis van de Bemt op het podium. Hij werd 2e in de tijd van 31.42 over de 8000 meter. Erik Landesbergen kwam eveneens uit op de 8000 meter en legde die af in 40.09. In de categorie 55-64 jaar greep Marco Genefaas net naast een podiumplaats. Hij werd knap 4e in de tijd van 28.07. Joost Evers had 34,22 nodig en Adrie van Dijk liet een tijd van 36.41 noteren. Hans van der Meer werd in de categorie 65+ evenals in 2016 derde en hij liep de 6400 meter in 31,28. [l]