Afbeelding
Foto: Archief

Etten-Leur decor voor start van tweede etappe ZLM Tour

Door: Bregje Kop Sport

ETTEN-LEUR – De Markt en het Raadhuisplein zijn vrijdag het decor van de start van de tweede etappe van de ZLM-tour. Aan het begin van de middag beginnen de renners ter hoogte van de Moeierboom aan de 168 kilometer lange etappe naar het Limburgse plaatsje Buchten.

De deelnemende ploegen tussen 9.00 en 11.00 uur worden verwacht. Zij moeten daar op een podium de presentielijst tekenen en worden door speaker Kees Maas nader voorgesteld aan het publiek. Het peloton begint vanaf 13.00 uur met een geneutraliseerd rondje van 8,2 kilometer door de gemeente. De fietsers gaan hierbij van het Marktplein en de Markt, en verder via de Hoevenseweg richting Concordialaan, Korte Brugstraat, Liesbosweg weer naar de Markt. Even buiten Etten-Leur, in de richting Rijsbergen, wordt dan rond 13.20 uur het officiële startsein gegeven voor de etappe.

Aan de ZLM-tour doen 17 ploegen mee.Onder andere Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) fietst mee in deze tour. De ronde begon woensdag 19 juni met een proloog in Yerseke. Na de tweede etappe van Bredene (België) naar Borsele, volgt de verplaatsing naar Etten-Leur.
Ter hoogte van de start houden Mosquito en PEP in de Van Goghkerk nog een netwerkbijeenkomst onder de noemer ´Better be prepared´



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief