Foto: Peter Houtepen
FOTO'S

Zomerkermis Etten-Leur doet naam eer aan

ETTEN-LEUR - De Zomerkermis Etten-Leur deed dit weekend zijn naam weer alle eer aan.


Vrijdagavond bij de start was het warm, zaterdag tropisch en zondag met een graad of 24 en de minder felle zon ronduit aangenaam.

De kermis ging vrijdagavond officieel van start met een opening door burgemeester Miranda de Vries, jeugdburgemeester Indy van Dongen en rapper Yesser Roshdy, beter bekend onder zijn artiestennaam Yes-R. Zij verklaarden de ruim 60 attracties voor geopend.

Bij een van die attracties, het Mega Lunapark (in de volksmond de cakewalk), werd eerst de familie Reemer in het zonnetje gezet door kermismeester Henk Neven en de wethouders Martin van der Bijl en Kees van Aert. Hoe lang de kermis in het centrum van Etten-Leur al bestaat, staat ongetwijfeld te lezen in het ergens aan het begin van deze eeuw geschreven boek 'Zwaaien en zwieren rond de Moeierboom' van kermisfanaat en de op de Oude Bredaseweg woonachtige Hans Meesters. Maar in elk geval langer dan honderd jaar, want de familie Reemer werd overladen met cadeaus omdat ze voor de honderdste keer aanwezig zijn op de kermis.

Na de warme vrijdagavond volgde de tropische zaterdag. Vooral 's avonds was het gezellig druk op de kermis, maar niet zozeer bij de attracties. Op de terrassen bij de horecagelegenheden aan het Raadhuisplein, de Markt en de Oude Bredaseweg was geen vrij plekje meer te vinden. De tropische hitte - om 21.30 uur was het nog steeds 31 graden - maakte de bezoekers erg dorstig...

De kermis in het centrum van Etten-Leur duurt nog tot en met woensdag.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES