Archieffoto: Stella Marijnissen

Geen keuringen paarden op fok- en showdag Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Elk jaar organiseert de Paarden Fokvereniging Kring Breda (PFKB) de paardenfok- en showdag, op zondag 11 augustus. Deze dag vindt plaats bij Stal 't Sander, Sander 13 in Etten-Leur. Alleen dit jaar is het net even wat anders, want de keuringen van de drie paardenrassen gaan niet door vanwege te weinig belangstelling. Maar toch heeft het bestuur een leuke dag in elkaar gezet met voor iedereen wat wils.


De dag begint nu met de dressuurwedstrijd en gelijktijdig de opening van het strodorp en kinderplein. In een speciale hoek kunnen kinderen diverse spelletjes doen, zoals lasso gooien, hoefijzerwerpen en nog veel meer. Daarnaast is ook Snoezz met dieren aanwezig en kunnen de kinderen ook gratis worden geschminkt. In het strodorp staan diverse stands die met het paard te maken hebben, onder andere sieraden, kleding, en coaching met paardenkracht..

De menner en crossers komen ook op deze dag in beweging tijdens hun wedstrijden. Op deze dag wordt de start gegeven aan de cyclus van vier wedstrijden. Er zijn ook diverse shows en demo's. De demo's worden uitgevoerd met en ten behoeve van het paard, maar is er interactie met de bezoekers. Dat varieert van paardenmassage (Tineke Booij massage) tot en met coaching met paardenkracht (Jes coaching).

Ook de shows zijn de moeite waard om te zien. De Tinkers zijn te zien in de shows van team Tinker Gypsy en showteam Irish Feathers (met knuffelmoment), maar ook een paardensprookje, Sneeuwwitje. Maar dan anders. De dag wordt afgesloten met een vogelshow It's a bird life.

Daarnaast is er weer de Prominentenrace. Een van de prominenten is Arjen Klep, carnavalsprins van Ut Zwaajgat. De burgemeester, die ook aanwezig zal zijn, rijdt de prominenten de ring in. Daarna maken die prominenten in een onderlinge wedstrijd uit wie de snelste is.

Een nieuw onderdeel dat op deze dag wordt toegevoegd is Stokpaardje Rijden, een erkende sport in Finland en Engeland. Er wordt met een stokpaardje tussen de benen een aangepast parcours afgelegd. Ook hier geldt: wie is de snelste. Dit onderdeel is speciaal voor de kinderen van 6 tot en met 16 jaar. Inschrijven kan ook op de dag zelf nog. Uiteraard is er een klein prijsje voor de winnaar.

De paardenfok- en showdag wordt gezellig aangekleed door diverse optredens van de Maya Dansers en het duo Geert (oud lid van de Toendra's) en Melanie. Ook wordt aan het inwendige van de mens gedacht.

De dag start om 11.00 uur en eindigt rond de klok van ongeveer 17.00 uur. De entree is gratis. Voor meer informatie: www. pfkb.nl of op de facebookpagina.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief