Datalek bij gemeente Etten-Leur; bijna 2.000 e-mailadressen op straat

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur heeft een datelek gemeld bij de landelijke toezichthouder, de autoriteit Bescherming Persoonsgegevens.


Vrijdagmiddag werd vanuit de gemeente een e-mail verstuurd over een enquête over de dienstverlening naar 1.984 inwoners, maar daarbij waren alle e-mailadressen zichtbaar. De mail werd verstuurd aan mensen die in het afgelopen jaar telefonisch of langs de digitale weg contact hebben gezocht met de gemeente of een bezoek hebben gebracht aan het Stadskantoor. 'We hebben onmiddellijk alle mensen een mail er achteraan gestuurd en onze excuses aangeboden", aldus een communicatiemedewerker.

Een personeelslid van de gemeente verstuurde de mail in de 'Aan' in plaats van de BCC (Blind Copy). "Een menselijke fout. Heel vervelend. We hebben het lek direct gemeld bij de autoriteit Bescherming Persoonsgegevens."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Inpakster

Made

Bezorgers

Woensdrecht

Trekker-opleggerchauffeur

Zevenbergen

Touringcarchauffeurs m/v

zowel binnen- als buitenland

Bezorgers

Steenbergen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief