Afbeelding
Foto: Peter Houtepen

Val in Etten-Leur kost Carapaz de Vuelta

Door: Peter Houtepen Sport

ETTEN-LEUR - Na zijn val in Etten-Leur doet Richard Carapaz definitief niet mee aan de Vuelta ofwel de Ronde van Spanje. Dat heeft zijn ploeg Movistar bekendgemaakt.

De 26-jarige wielrenner uit Ecuador, die eerder dit jaar de Giro d'Italia op zijn naam schreef, ondervindt te veel hinder van de val. Carapaz ging zondag in de laatste ronde van de puntenkoers tijdens de TechnoGroup profwielerronde van Etten-Leur onderuit. In eerste instantie leken de verwondingen wel mee te vallen. Later bleek hij diverse kneuzingen te hebben, onder andere aan zijn rechterschouder.

Overigens heeft de Spaanse krant El Periodico geschreven dat de ploegleiding van Movistar helemaal niet wist dat Carapaz in Etten-Leur meedeed. Zij wisten niet beter als dat de winnaar van de Giro zich in de buurt van Pamplona aan het voorbereiden was op de Ronde van Spanje. Zijn deelname in Etten-Leur had wellicht geheim kunnen blijven als de Ecuadoriaan niet in de laatste ronde was gevallen. El Periodico weet ook te melden dat Carapaz 20.000 euro heeft ontvangen voor zijn komst naar Etten-Leur.

De Vuelta start zaterdag met een ploegentijdrit in de provincie Alicante.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief