Een indruk van het passieconcert in 2018.
Een indruk van het passieconcert in 2018. (Foto: Marieke Hanegraaf)

Projectkoor Etten-Leur start passieproject The Crucifixion

ETTEN-LEUR - Op maandag 30 september beginnen weer de repetities voor een nieuw passieconcert dat op 28 maart volgend jaar wordt uitgevoerd in de Lambertuskerk in Etten-Leur. Er zijn voldoende aanmeldingen, maar er is nog plaats voor een enkele tenor of bas.


De startdatum lijkt vroeg. maar bedenk hierbij dat een groot werk wordt ingestudeerd en dat de zangers allemaal liefhebbers zijn, geen beroeps. Dirigent Dieneke Bicknese-de Rhoter heeft deze keer gekozen voor het Engelstalige werk The Crucifixion, wat De Kruisiging betekent. De compositie is geschreven door John Stainer in de negentiende de eeuw. Hij schreef het werk voor gemengd koor met solisten en orgel en in deze originele vorm zal het werk dan ook uitgevoerd gaan worden.

Andere sfeer

Het lijdensverhaal van Jezus wordt verteld en afgewisseld met koralen, allemaal in het Engels en met muziekstijl uit de Romantiek. Dit geeft een werkelijk andere sfeer dan de bekende passionen van Bach. Toch zitten er ook in dit werk even ontroerend mooie fragmenten. De solisten zijn Paul den Otter (tenor) en Noël Casteleyn (basbariton). Organist is Ton Jansens. Zij hebben al vaker bij de concerten door het projectkoor mee gedaan. 

Repetities

Gedurende herfst en winter wordt buiten de schoolvakanties elke maandagavond in de Baai gerepeteerd. Dat gebeurt met serieus goed instuderen, maar bovendien altijd in goede sfeer onder het motto 'Zingend de winter door'. Er hebben zich 47 zangers en zangeressen aangemeld in goede stemverdeling. Op het podium is nog plaats voor een enkele mannenstem. Wie geïnteresseerd is om eens kennis met ons te maken en mee wil zingen, kan de website van het projectkoor bezoeken, maar een telefoontje mag natuurlijk ook.

Website: www.projectkoorettenleur.nl of bel 076-5034232.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES