Max Mini's Soap in 2018.
Max Mini's Soap in 2018. (Archieffoto: Eric Menheere)

Max Mini speelt nieuwe musical Cleopatra

ETTEN-LEUR - Theatergroep Max Mini uit Etten-Leur speelt op 19, 20 en 21 september de nieuwe musical Cleopatra, gebaseerd op het leven van de beroemde Egyptische koningin. Zoals altijd bij Max Mini is ook déze musical en alles wat daarbij hoort - teksten, muziek, decor, kostuums, kap en grime - weer volledig van eigen hand en/of eigen ontwerp.


De machtige Julius Caesar helpt de jonge koningin Cleopatra terug op de troon. Hun relatie versterkt de politieke banden tussen Egypte en Rome, maar hoogmoed komt voor de val. Wanneer Caesar door samenzweerders wordt vermoord, staan zowel zijn generaal Marcus Antonius als zijn verraderlijke achterneef Octavianus klaar om Caesars plaats in te nemen.

Met Marcus Antonius hoopt Cleopatra opnieuw een front te kunnen vormen, maar zal hij zich los kunnen maken van Caesars schaduw? Cleopatra moet ingrijpende keuzes maken voor Egypte, voor haar volk, en voor zichzelf. Een groots verhaal uit vervlogen tijden. Liefde, leven en lijden; komedie, verraad en verdriet. Met zang, dans en drama van hoog niveau. Dít is Max Mini op het lijf geschreven.

Met ruim 70 man aan vrijwilligers is ruim een jaar vol trots aan deze nieuwe productie gewerkt. Elk onderdeel heeft zijn eigen experts: van de schrijversgroep tot de componist, van de decorbouwers tot de regisseuse.

Max Mini werd eerder deze maand opnieuw genomineerd voor een aantal Amateur Musical Awards, deze keer voor de awards van 'Beste Nieuwe Musical' en 'Beste Mannelijke Hoofdrol'. De vereniging wordt binnen de award-ceremonie steeds weer geroemd om het jaar na jaar produceren van originele, nog niet bestaande stukken.

Cleopatra is alleen deze week te zien in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Kaarten voor de voorstellingen op 19, 20 en 21 september zijn verkrijgbaar via de site van Nieuwe Nobelaer.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES