Kevin van Geet met clown Marco Mariani uit Portugal kondigen aan dat de voorverkoop intussen van start is gegaan.
Kevin van Geet met clown Marco Mariani uit Portugal kondigen aan dat de voorverkoop intussen van start is gegaan. (Foto: Peter Houtepen)

Kerstcircus Etten-Leur in nieuwe tent en met geheel nieuwe voorstelling

ETTEN-LEUR - Met een geheel nieuwe voorstelling in een nieuw tentencomplex en een nieuwe zitinrichting, vindt op 21 december om 20.00 uur in het Brabantpark de galapremière plaats van de zesde editie van het Kerstcircus Etten-Leur.


Kevin van Geet, de jongste circusdirecteur van Europa, ontvouwde dinsdag de plannen met het circus op een persconferentie in het auditorium van het Trivium Hotel in Etten-Leur. Het circus wordt gehouden in de periode van 21 december tot en met 5 januari. De lustrumeditie van 2018 trok in totaal ruim 10.000 bezoekers, meer dan in de jaren daarvoor. 

Mercedes

Het nieuwe tentencomplex is momenteel in productie bij Canobbio, 's werelds grootste tentenfabrikant in Italië. "Zij bouwen ook stadionoverkappingen en tenten voor grote muziekfestivals", vertelt Van Geet. "Canobbio is zeg maar een beetje de Mercedes onder de circustenten."

Doorsnede

De kosten van het nieuwe tentencomplex bedragen drie tot vier ton. Deze kosten worden door het Kerstcircus gedeeld met de verhuurder van het materiaal. De doorsnede van de 4-masten circustent is 32 meter en de hoogte 16 meter. Het aantal zitplaatsen bedraagt 850. "De kleurstelling, licht en blauw, blijft hetzelfde in vergelijking met de vorige tent, maar heeft een iets moderner tintje", legt Kevin van Geet uit. Er komt ook een 2-masten nieuwe foyertent van 25 bij 14 meter. "Het geheel wordt hier in Etten-Leur voor de eerste keer opgebouwd", aldus de circusdirecteur.

Opbouw

De opbouw vindt plaats in de periode van 7 tot en met 11 december. De repetities zijn voorzien in de periode van 16 tot en met 18 december. Bij de gehele productie zijn 45 mensen betrokken. 28 van hen werken mee aan de voorstelling, onder wie 16 artiesten van acht verschillende nationaliteiten. Verder zes Nederlandse topmuzikanten onder leiding van Vincent van Lent en zes personen in de technische staf voor de ombouw en licht- en geluidregie. 

Nok

Het Kerstcircus Etten-Leur telt dit jaar - mede vanwege de komst van de grotere tent - maar liefst drie luchtnummers, waaronder The Flying Souza aan de vliegende trapeze. Dat is een vijfkoppig gezelschap uit Brazilië. "Zij doen de slotact van de voorstelling in de nok van de tent. Daar zit alles op en aan. Er zit onder andere een passage in en een drievoudige salto mortale. Als je het mij vraagt spreken we hier toch wel over een klassieke circusact in optima forma. Daarmee komen we ook bijna op het niveau van een voorstelling zoals ik het graag wil hebben."

Geiten

Naast The Flying Souza wordt het publiek onder andere getrakteerd op de Italiaanse Stefani Gottani (ringtrapeze en voetantipode), clown Marco Mariani uit Portugal, Franziska Folco uit Italië (dierendressuur met kamelen, paarden en geiten) en de Hongaarse Diana Boiachin. "Zij doet een paaldansact, maar dan net even anders", lacht de jongste circusdirecteur van Europa.

De voorverkoop in intussen van start gegaan. Meer informatie op: www.kerstcircus-ettenleur.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES