Sophie aan slag voor Roef.
Sophie aan slag voor Roef. Foto: Rein Merkx

Softbalster Sophie Verdaasdonk met haar team Roef naar de 'Holland series'

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De 18 jarige Etten-Leurse softbalster Sophie Verdaasdonk heeft zich met haar Team Roef (Moergestel) geplaatst voor de “Holland series”. De “Holland series” zijn de jaarlijkse afsluiting van het softbal seizoen, waarin de 2 geplaatste teams uit de hoogste softbal competitie (de “golden League”) strijden voor het Nederlands kampioenschap.

Sophie heeft dit jaar met haar team Roef een zeer goed seizoen gedraaid. Het begon in januari met de 3de overwinning op rij in de “Indoor cup”, het grootste softbal indoortoernooi in Europa en vervolgens eindigde Roef in augustus als eerste in de reguliere softbal competitie.

Na de reguliere competitie spelen de bovenste 4 teams de play-offs. De 2 beste teams uit de play offs gaan uiteindelijk in de Holland series uitmaken wie Nederlands kampioen 2019 zal worden. Dit jaar bleken regerend kampioen “Olympia” en Roef de sterkste teams te zijn. Zij gaan dus strijden voor de Nederlandse titel in een “best of three” wedstrijd serie, die in het weekend van 5 en 6 oktober in Haarlem gespeeld zal gaan worden.

Doordat Roef in de reguliere competitie bovenaan zijn geëindigd, plaatsten ze zich ook voor het eerst voor de Europacup, waar de beste Europese teams in een toernooi strijden voor de Europese titel. Sophie heeft dit jaar al deelgenomen aan de Europacup in Tsjechië als gast speelster van het Franse team “Les Pharaons” en gaat nu volgend jaar met haar eigen team deelnemen.

Een indrukwekkende opmars van het nog jonge team, dat zich hiermee al in hun derde jaar op het hoogste niveau in de top van het Nederlandse softbal manifesteert en als afsluiting op 5 en 6 oktober een gooi kan doen naar hun eerste Nederlandse titel

Belangstellenden kunnen de wedstrijden rechtstreeks volgen via de live streams van SDTV. Details over de uitzendingen op 5 en 6 oktober zijn te vinden op de facebook pagina van de "Season finals softbal" en "Stichting Softbaldino" of op de website van de KNBSB.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief