Soap nieuwbouw Nieuwe Nobelaer: Gemeente en Van Wijnen Groep uit elkaar

  algemeen

ETTEN-LEUR - De Van Wijnen Groep NV gaat de nieuwbouw van cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer definitief niet realiseren. De Van Wijnen Groep had in september een rechtszaak aangespannen omdat de gemeente de bouwopdracht niet aan hen wilde gunnen.


De aannemer meende recht te hebben op de miljoenenorder. De Van Wijnen Groep kon de klus echter niet klaren binnen het budget van de gemeente, maar was van mening toch recht te hebben op de klus. Daarom werd een rechtszaak gestart. 

Nieuwe aanbesteding

De gemeente wil het liefst een nieuwe aanbesteding starten. Daarmee is enige haast gemoeid. Van Wijnen vroeg de rechtbank eerder om de gemeente een dwangsom op te leggen van een miljoen euro als Etten-Leur niet over de brug zou komen. De rechter vroeg de partijen om samen in overleg te treden. Dat is inmiddels gebeurd.

"Vorige week zijn hierover constructieve gesprekken gevoerd tussen Van Wijnen Groep N.V. en de gemeente Etten-Leur. Tijdens de gesprekken is overeenstemming bereikt over het niet verder doorzetten van de gerechtelijke procedure", meldt de gemeente in een persbericht. Daarmee kan een nieuwe aannemer worden gezocht voor de miljoenenklus. 
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES