Cees Maas de dagprijswinnaar van de Leliewedstrijd.
Cees Maas de dagprijswinnaar van de Leliewedstrijd.

Vierde wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Oude tijden lijken te herleven in de Leurse haven, ik doel hiermee op de tijd dat je voor een overwinning tijdens de wintercompetitie drie tot vijf kilo vis nodig had om je winnaar te mogen noemen. Momenteel zijn de vangsten zeker zo goed, er zit ontzettend veel vis in de haven waarvan een groot deel ook nog eens ruim aan de maat is.

Het was dan ook genieten voor de achttien deelnemers aan de vierde wedstrijd van onze Leliecompetitie, Het was droog, de temperatuur was aangenaam voor de tijd van het jaar en de vangsten waren overweldigend. Met name in vak A. Zeventien deelnemers vingen in twee en een half uur 1219 vissen wat neerkomt op gemiddeld bijna 68 vissen per persoon. Het aantal maatvissen bedroeg 213.

Het gebeurt niet vaak dat iemand meer dan 1000 punten scoort tijdens een wedstrijd van twee en een half uur maar Ton Aarts presteerde het, hij liet de teller stilstaan op 1014. Nadat hij vorige week al de dagprijs voor zich opeiste, was hij deze week weer oppermachtig. In vak A ving Ton 128 vissen waarvan er twintig boven de maat waren.

Louis Melisse ving maar liefst 28 maatvissen, de meeste van alle deelnemers. Samen met zeventig “Kleintjes” bracht dat het puntenaantal van Louis op 990, goed voor plaats twee in zijn vak. Cees van Gils werd derde met 21 maatvissen en 62 “Kleintjes”, gezamenlijk goed voor 818 punten.

In vak B, het vak dat vanaf de Leur gezien het meest noordelijke deel van de Geerkade begrenst, waren de vangsten beduidend minder dan in vak A maar nog altijd goed. Vakwinnaar en winnaar van de dagprijs werd Cees Maas die 770 punten verzamelde, door 68 vissen te vangen waarvan er 22 bovenmaats waren. Cees dankt de dagprijs aan het feit dat Ton Aarts deze al een keer won. Zoals bekend kan de dagprijs tijdens dezelfde competitie slechts een maal door dezelfde persoon worden gewonnen. Jan van Gool lijkt de vorm te pakken te hebben want na een eerste plaats afgelopen zaterdag tijdens de Najaarscompetitie, nu een tweede plaats in zijn vak. Jan ving 67 vissen waarvan tien maatse die hem 525 punten opleverden. Op de derde plaats eindigde Gerrit Lambregts die met 75 stuks de meeste vissen ving in zijn vak. Jammer genoeg voor Gerrit waren ze gemiddeld genomen aan de kleine kant waardoor hij bleef steken op 485 punten.

Driekamp met ESOX en SIOG

Zaterdag 12 oktober is de jaarlijkse driekamp gevist met ESOX en SIOG, een wedstrijd die uiteindelijk een tweekamp werd tussen SIOG en HSV De Kleine Voorn dit omdat er namens ESOX geen enkele deelnemer aanwezig was.

Van de twee verenigingen scoorde de beste vijf deelnemers namens SIOG de meeste punten - 3897 - zodat deze vereniging zich de winnaar van 2019 mag noemen. Met 2688 punten deed onze vereniging het een stuk minder dan de sportvrienden uit Wagenberg.

Individueel winnaar werd Kees van Bijnen van SIOG die maart liefst 144 vissen op het droge bracht waarvan 25 maatse. De totale vangst van Kees vertegenwoordigde een waarde van 1177 punten, een totaal dat vrijwel nooit wordt gerealiseerd in onze viswateren. Op de tweede plaats eindigde Jan van Meer met 973 punten. Jan ving 23 maatvissen en 87 “Kleintjes”. Als eerste lid van de Kleine Voorn eindigde Henk Kokke op plaats drie. Zou het toeval zij dat Henk evenals SIOG, afkomstig is uit Wagenberg. Henk viste 761 punten bij elkaar door 91 vissen te vangen waarvan er zestien boven de maat waren.

Programma

19 oktober derde Najaarswedstrijd.

22 oktober zesde Leliewedstrijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief