Voorlopig wordt er nog niet gebouwd op de plek waar het nieuwe cultuurcentrum moet komen. FOTO PETER HOUTEPEN
Voorlopig wordt er nog niet gebouwd op de plek waar het nieuwe cultuurcentrum moet komen. FOTO PETER HOUTEPEN

Zoektocht naar nieuwe aannemer Nieuwe Nobelaer van start gegaan

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur heeft een nieuwe aanbestedingsprocedure opgestart voor de selectie van een aannemer voor de nieuwbouw van cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. 

Begin oktober sloot de gemeente een minnelijke oplossing met de vorige aannemer, de Van Wijnen Groep NV, die definitief de nieuwbouw van het cultuurcentrum niet gaat realiseren. In september had de Van Wijnen Groep een rechtszaak aangespannen omdat de gemeente de bouwopdracht niet aan hen wilde gunnen. De aannemer meende recht te hebben op de miljoenenorder. De Van Wijnen Groep kon de nieuwbouw echter niet klaren binnen het budget van de gemeente, maar was van mening toch recht te hebben op de klus.

Daarom werd een rechtszaak gestart, waarbij de rechter de twee partijen verzocht om in overleg te treden. Tijdens deze gesprekken werd overeenstemming bereikt over het niet verder doorzetten van de gerechtelijke procedure en werd een minnelijke oplossing bereikt tussen de gemeente Etten-Leur en de Van Wijnen Groep. Met het sluiten van de vaststellingsovereenkomst zijn alle geschillen van de vorige aanbesteding afgerond en is nu een nieuwe aanbestedingsprocedure gestart.

Op TenderNed zijn de documenten voor de niet-openbare Europese aanbesteding voor de selectie van een aannemer voor de bouw van Nieuwe Nobelaer gepubliceerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief