Ook op zondag nog voetbal bij Internos o.a. het damesteam hier bezig tegen koploper JEKA. Foto: Fred van Toledo

VV Internos blijft koploper

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag kwam Vrederust op bezoek bij Internos. Deze tegenstander had nog niet verloren en stond op de 3e plaats.

De wedstrijd startte erg rommelig maar wel flitsend goed voor Internos want al in de 4e minuut kwamen ze voorsprong door een doelpunt van Morris Meesters. Nog geen 3 minuten later mocht Vrederust een penalty nemen na een ongelukkige overtreding van de Internos keeper. Keeper Bart Luijendijk liet zich echter van z’n beste kant zien door de penalty te stoppen. De wedstrijd bleef op en neer gaan maar het vooral Internos dat grote kansen creeeerde maar ook allemaal miste en bij rust was het nog steeds “maar” 1-0. Pas in de tweede helft wist Internos uit te lopen. Eerst was het Jean Asukaniam die eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen maakt, in een scrimmage uit een corner wist hij van dichtbij 2-0 te maken. Uit een fraaie diepe pass van Jaye Musters wist Danny Poppelaars de keeper te omspelen en de 3-0 te maken. Het slotakkoord was voor Jaye Musters die vanaf zo’n 20 meter de keeper verschalkte met een stuiterend schot. Eindstand 4-0 voor Internos. Voorlopig was dit laatste thuiswedstrijd, t/m 7 december volgen er 3 uitwedstrijden te beginnen a.s. zaterdag in Breda tegen de Gunners.

Cursus JVTC gestart

Op donderdag 7 november is de cursus JVTC van start gegaan bij Internos. JVTC staat voor Jeugd Voetbal Trainer Coach, deze opleiding wordt verzorgd door de KNVB. Maar liefst 16! deelnemers waren op deze eerste avond aanwezig, trainers van de JO-07 t/m JO-19. Het doel van deze cursus om trainers en begeleiders handvatten te bieden om spelers te trainen en te begeleiden. Onder bevlogen leiding van Erol is het eerste uur besteed aan praktijk, hoe zet ik een training op, waar moet ik op letten, hoe coach ik. Daarna zijn de ervaringen van het eerste uur besproken. Deze ervaringen worden dit weekend direct in de praktijk gebracht bij de wedstrijden. Er volgen nog 2 cursusavonden en een terugkomdag. De JVTC is onderdeel van het jeugdbeleidsplan, waarbij hoofd jeugdopleidingen Tom Looijmans de eerste stap zet om de jeugdopleiding van Internos een kwaliteitsimpuls te geven.