Afbeelding

Deel opbrengst kerstmarkt Het Regiment naar Yellow Roses Foundation

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

De kerstmarkt in het Regiment krijgt dit jaar een bijzonder tintje. De opbrengst van het evenement gaat namelijk voor het eerst naar het goede doel: de Yellow Roses Foundation: een Etten-Leurse organisatie die zich inzet om vrouwen met een levensbedreigende ziekte een heerlijke verwendag te bezorgen.

"We hoefden niet lang na te denken over het goede doel. Daar waren we het als ondernemers in het Regiment unaniem over eens", vertelt Alex Mahieu, eigenaar van restaurant Petits Saveurs. "Het past helemaal bij de kerstgedachte."

Tal van acties

De komende weken staan tal van acties op stapel bij het Regiment om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Yellow Roses Foundation. De ondernemers doneren namelijk niet alleen een deel van de opbrengst van de kerstmarkt, maar ook een deel van de kerstbomenverkoop. Honderd prachtige Nord-mann-sparren worden verkocht. U koopt al een kerstboom vanaf 17,50 euro. Daarnaast staan vanaf deze datum bij alle zaken in het Regiment een collectebus.

Individuele acties

Ook vinden er tal van individuele acties tijdens de kerstmarkt plaats om geld in het laatje te brengen. Verwen uzelf bijvoorbeeld met een heerlijk glaasje glühwein of een zak oliebollen en steun hiermee gelijk het goede doel! Dit kan ook met de inkoop van speciale kerstkaarten of kerstballen. Ook een deel van het personeel in het Regiment ondersteunt de actie. Zo heeft horecapersoneel aangeboden om hun fooien te doneren. Een ander bedrijf maakt een deel van het boekingsgeld over. "Het is echt geweldig om te zien wat iederen doet", vindt Mahieu.

Verkoop

De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 december. Op het binnenpleintje van het Regiment komt een grote tent te staan. Bezoekers kunnen beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur terecht om te snuffelen bij de kraampjes. Te koop zijn uiteraard kerstspullen en andere leuke snuisterijen. De Yellow Roses Foundation is ook aanwezig met een informatiekraam. Vrijwilligers vertellen graag over het werk van de stichting. Geniet ondertussen van een kop warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Bijzonder is de knusse sfeer van de markt: helemaal passend bij het gezellige nostalgische karakter van het Regiment. Ondernemers overhandigen zondagavond aansluitend aan de kerstmarkt om 18.00 uur een cheque aan de Yellow Roses Foundation met het eindbedrag. Het publiek is welkom om daarbij aanwezig te zijn.

De organisatie heeft op de kerstmarkt binnen en buiten nog plek voor enkele kramen. De inleg kost 25 euro en gaat direct naar het goede doel. Interesse? Aanmelden kan bij Saskia Vermunt, info@vermunt.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief