Scouting Lambertus onder de Moeierboom. FOTO SCOUTING LAMBERTUS
Scouting Lambertus onder de Moeierboom. FOTO SCOUTING LAMBERTUS

Scouting Lambertus viert kerst met vredeslicht

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR – Scouting Lambertus gaf afgelopen weekend zijn eigen invulling aan de kerstviering. De scouts waren actief in het centrum van Etten-Leur met spellen en versierden een kerstboom onder de Moeierboom. In hun centrum De Beuken gaven zij een kerstavondvoorstelling. Daarnaast staken zij met het vredeslicht dat door de Oranjestichting naar De Beuken werd gebracht kaarsen aan op de graven van oorlogsslachtoffers.

Misschien heeft u ze afgelopen weekend in het centrum zien lopen; de leden van Scouting Lambertus. Zij waren namelijk in het kader van de jaarlijkse kerstviering druk bezig met een spel in en rond het winkelhart. De leden moesten zo goed mogelijk een aantal spellen in het centrum afronden waarmee ze gekleurde kerstballen konden verdienen voor hun mastermindkaart. De ploeg die als eerste alle gekleurde ballen had verzameld won het spel. De kerstballen konden ze inleveren bij de centrale post onder de Moeierboom waar de ballen aan de kerstboom werden gehangen. Aan het einde van de middag stond er dan ook een mooi versierde kerstboom.

Vredeslicht

Na het middagprogramma werd de warmte van jeugdgebouw De Beuken weer opgezocht om te gaan eten. Ook werd nog druk geoefend voor het avondprogramma van de kerstviering. Zoals ieder jaar waren namelijk alle ouders en familie van de leden weer uitgenodigd voor de kerstvoorstelling. Voor een volle zaal waar zelfs bezoekers moesten staan werd een kerstverhaal opgevoerd waarbij de kerstman een reis door de tijd maakte om te zien hoe er in verschillende tijdperken kerst gevierd werd. In ieder tijdperk werd door een speltak een kort optreden gegeven. Aan het einde van de voorstelling had de kerstman het kerstgevoel weer terug gevonden en werd het een groot feest. Dit alles onder begeleiding van het vredeslicht dat door de Oranjestichting naar de Beuken werd gebracht. Met dit licht zijn door Scouting Lambertus voor de kerstdagen kaarsen aangestoken op de graven van oorlogsslachtoffers in Etten-Leur.

Quiz

Na het afsluiten van de avond voor de jeugdleden werd door de leiding als afsluiter van het jaar de traditionele kerstquiz gespeeld. Deze werd dit jaar gewonnen door het bestuur. Lijkt het je leuk om ook leiding bij onze groep te worden en wekelijks leuke activiteiten met kinderen en jongeren te doen? Stuur dan een mailtje naar info@scoutinglambertus.nl

FOTO SCOUTING LAMBERTUS


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief