Burgemeester tijdens nieuwjaarsreceptie: 'Mensen in Etten-Leur zorgen voor elkaar'
Publiek inclusief jeugdburgemeester Danu luistert naar de speech van de burgemeester.
Publiek inclusief jeugdburgemeester Danu luistert naar de speech van de burgemeester. (Foto: Monique Jansen)

Burgemeester tijdens nieuwjaarsreceptie: 'Mensen in Etten-Leur zorgen voor elkaar'

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries heeft er vertrouwen in dat de zorg in Nederland op een hoog peil blijft. Dat gaf ze maandag aan in haar speech tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Etten-Leur op scholengemeenschap KSE.


Aan alle kanten staat de zorg in Nederland onder druk. De kosten van de gezondheidszorg in Nederland stijgen volgens het Centraal Planbureau in een volgende kabinetsperiode naar 100 miljard euro. Tien procent van het geld dat in Nederland wordt verdiend gaat naar de zorg. Dat is volgens minister Wopke Hoekstra van Financiën niet vol te houden.

Zorg voor kwetsbare mensen

De Vries geeft aan dat er in Etten-Leur verschillende voorbeelden zijn hoe de zorg voor kwetsbare mensen wordt geregeld. Daarbij wijst ze bijvoorbeeld naar een project waarbij zorgorganisatie Avoord met huisartsen samenwerkt om vroegtijdig problemen op te sporen die samenhangen met ouderdom. Ook draait dagbesteding Het Stekkie heel goed. Hier kunnen mensen zonder indicatie terecht om activiteiten te ondernemen. Medewerkers staan de bezoekers met raad en daad bij en kunnen eventueel inschakelen waar nodig.

"Dit soort initiatieven steunt de gemeente graag. Zo kunnen we met elkaar besparen op zorgkosten zonder dat we besparen op zorg voor elkaar. De burgemeester ziet ook dat mensen in Etten-Leur voor elkaar zorgen. Zij noemt daarbij bedrijven waar mensen met een beperking werken en die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplaats bieden: "Ik ben trots op al deze initiatieven." De Vries benoemt tot slot niet te geloven in de 'boze burger'. "Elk mens is betrokken en gemotiveerd. Je wordt nu eenmaal fel als je iets raakt."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>