Afbeelding
Archieffoto: Peter Houtepen

Ook voetbalclub DSE schrapt alle activiteiten

Door: Peter Houtepen Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - In navolging van voetbalvereniging Unitas'30 heeft ook DSE uit Etten-Leur besloten alle geplande activiteiten bij de club voorlopig niet door te laten gaan.

Het bestuur heeft dat besloten gezien de recentelijke ontwikkelingen in Noord-Brabant omtrent het coronavirus. "Alle trainingen, vergaderingen en andere activiteiten zijn tot nader order afgelast. Ook de kantine zal niet open zijn", aldus het bestuur. 

Er zijn voor zover bij bekend bij DSE geen personen binnen de vereniging die besmet zijn met het virus. "Dit willen we ook graag zo houden, vandaar dit besluit." Bij Unitas'30 is het besluit mede ingegeven omdat binnen deze club wel een melding van een persoon met coronavirus is. 

Bij de derde voetbalclub van Etten-Leur, Internos, is in elk geval de woensdagmiddagtraining afgelast. "We willen geen onnodig risico lopen dus onze trainers, die op leeftijd zijn, blijven thuis", aldus de vereniging op haar website.

De KNVB heeft inmiddels bekendgemaakt dat al het amateurvoetbal voor komend weekend is afgelast. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio's om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief