Afbeelding
Foto: Harry Rappange

Nieuwe Nobelaer schrapt alle theatervoorstellingen voor maart

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ETTEN-LEUR - Theater Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur schrapt alle theatervoorstellingen tot 31 maart. Daarmee volgt het cultureel centrum de maatregelen van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Die verbiedt alle samenkomsten waarbij meer dan honderd bezoekers worden verwacht. 

Het is de bedoeling dat de theatervoorstellingen op een later moment doorgang vinden. Bezoekers die toegangskaarten hebben gekocht, ontvangen hierover persoonlijk bericht. Mocht de nieuwe datum hen niet schikken, dan krijgen zij hun geld terug. 

Het cursusprogramma van de Nieuwe Nobelaer gaat voorlopig door; alle muziek, dans, beeldende en theaterlessen vinden doorgang, mits de docent beschikbaar is.  Het betreft hier vaak 1 op 1 situaties, of kleine groepen waardoor er weinig risico ontstaat.De bibliotheek van Nieuwe Nobelaer blijft ook open. Wel vervallen alle activiteiten, zoals zoals taalcafés en lezingen. Directeur Hilda Vliegenthart: "De bibliotheek is de enige plek in Nederland waar mensen zonder reden naartoe kunnen. Dat is een groot goed en dat willen we zo lang mogelijk beschikbaar blijven stellen".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief