Foto: Just Dance Outdoor

Just Dance Outdoor blijft wél op de kalender staan

ETTEN-LEUR - Het regent afmeldingen in Etten-Leur. De Servais Knaven Classic, de Leurse Havenfeesten, Kleur Etten-Leur, de Oranje Markt, de Avondvierdaagse... Zomaar wat evenementen die dit jaar niet door gaan om verspreiding van coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Een evenement dat vooralsnog doorgaat is Just Dance Outdoor op zaterdag 13 juni in het Brabantpark.


"Wij gaan volop door met de voorbereidingen. Het duurt nog zeker tien weken, voordat het zover is. Daarom gaan wij niet teveel op de zaken vooruit lopen", kondigt medeorganisator Joep van Oosterhout aan. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de verspreiding van het coronavirus in juni gestopt is. De overheid besloot vorige week dat alle samenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Daaronder vallen ook alle evenementen. Just Dance Outdoor staat twee weken later op de kalender.

Ticketverkoop

Vorig jaar trok Just Dance ongeveer 5.000 bezoekers. De organisatie heeft weer een reeks bekende artiesten geboekt. Zo treden de Snollebollekes, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Xander de Buisonjé, Wolter Kroes, Belle Perez en Captain Jack op. "We kunnen rekenen op een heel trouw publiek dat elk jaar terugkomt. Veruit de meeste bezoekers komen uit de regio. Alles staat klaar om er een geweldige zesde editie van te maken. Dit jaar maken we het terrein ook groter. En hoe mooi zal het zijn om na de crisis een mooi feest te houden in juni?" vindt Van Oosterhout.

Wel merken de organisatoren dat het crisis is. De verkoop van de EarlyBird-tickets knalde na het bekend maken van de line-up door het dak. Ook daarna verliep de verkoop van kaartjes vlot. Momenteel worden er door de coronacrisis weinig tickets verkocht. De organisatoren hebben er alle vertrouwen in dat de verkoop weer op gang komt. Ook het Nablijven Festival voor tieners op vrijdag 12 juni gaat door.

Positief blijven

Andere grote popevenementen zijn inmiddels wel van de kalender afgevoerd. Graanpop in Fijnaart op 30 en 31 mei kan bijvoorbeeld niet doorgaan, net als de Dancetour op 31 mei in Breda. "Dat is voor zo'n organisatie heel erg, want ze zijn er een heel jaar mee bezig. Wij volgen alle maatregelen over corona op de voet, maar blijven positief", besluit Van Oosterhout.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES