Foto: Amphia

Aantal coronapatiënten in Amphia daalt naar 63, zeven nieuwe ontslagen

ETTEN-LEUR - Er worden in het Amphia momenteel 63 patiënten die besmet zijn met Covid-19 verzorgd. Dat zijn er acht minder dan gisteren. Van de 63 patiënten liggen er 28 op de intensive care.


Het aantal patiënten dat in het Amphia verzorgd wordt voor corona is de afgelopen dagen aan het dalen. Zo werden er de afgelopen 24 uur weer zeven mensen uit het ziekenhuis ontslagen die thuis mochten uitzieken. Daarmee komt het totaal op 188 patiënten.

Het sterftecijfer bij Amphia liep op naar 65 sterfgevallen. Dat betekent dat de afgelopen 24 uur drie mensen aan het virus overleden.

Overplaatsingen

De daling van het aantal patiënten in het Bredase ziekenhuis heeft ook te maken met overplaatsingen. Zo werd er gisteren weer een IC-patiënt overgeplaatst naar een ziekenhuis in het noorden van het land. Daar is de druk op de IC lager dan in Breda. In totaal werden er sinds 19 maart al 25 patiënten overgeplaatst. 

Ondanks de overplaatsingen uit voorzorg is de druk op de IC in Breda nog niet te groot. Er liggen momenteel namelijk 28 coronapatiënten. Het ziekenhuis kan haar IC opschalen tot er plek is voor 56 bedden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES