Van Oers Marathon gaat niet door: '1,5 meter afstand houden is niet te doen'
Foto: Jack Konings

Van Oers Marathon gaat niet door: '1,5 meter afstand houden is niet te doen'

ETTEN-LEUR – De Van Oers Marathon in Etten-Leur gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft dit moeilijke besluit genomen door alle coronamaatregelen: “Wij zien niet hoe wij dit evenement op 25 oktober veilig en gezond kunnen organiseren.”


Op dit moment zijn alle evenementen nog verboden. De routekaart naar heropening van de samenleving brengt nog veel onzekerheden met zich mee: “Wij verwachten pas in de zomer duidelijkheid hierover, maar kunnen hier gelet op onze voorbereidingen helaas niet op wachten. Een belangrijke maatregel als de 1,5 meter afstand, is op voorhand al niet te realiseren, noch te handhaven.”

Hopen op begrip

De marathon stond gepland voor 25 oktober. De organisatie hoopt gezien de situatie op begrip van iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij de Van Oers Marathon Brabant, waaronder al die hardlopers die hun PR hadden willen verbeteren. Toch gaat de organisatie niet bij de pakken neerzetten: “Wij vieren graag op 31 oktober 2021 een nóg grootser feest in Etten-Leur. De wandeltocht staat dan zeker op het programma.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>