Roland Peijnenburg (rechts) draagt na 30 jaar het stokje over aan Mariëlle Vink en Carlo Chantrel.
Roland Peijnenburg (rechts) draagt na 30 jaar het stokje over aan Mariëlle Vink en Carlo Chantrel.

Roland Peijnenburg verlaat sterrestaurant De Zwaan

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Met ingang van 1 juli worden de huidige chef-kok Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink de nieuwe eigenaars van restaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur. 

Het tweetal neemt het roer over van Roland Peijnenburg, die na 30 jaar eigenaar te zijn geweest en 26 Michelinsterren binnen te hebben gehaald, besloten heeft om zijn vleugels uit te slaan. 

Nieuwe avonturen

"Ik heb hier in De Zwaan prachtige avonturen meegemaakt, hartstikke veel geleerd, megatriomfen behaald, keihard gewerkt en iedere dag weer genoten van het voorrecht zoveel gasten op zo’n hoog niveau culinair te verwennen", aldus Peijnenburg. Maar mooi is mooi, ik heb zin in nieuwe avonturen, nieuwe ondernemingen met mijn eigen bedrijf rolandpeijnenburg.nl. Ik ga me dus zeker niet vervelen en maak met een trots gevoel plaats voor de nieuwe generatie om verse energie in dit heerlijk warme nest stoppen.’

Verjongingskuur

De nieuwe eigenaars Carlo Chantrel en Mariëlle Vink zetten tot 1 september De Zwaan en Het Lelijke Eendje voort op het culinaire topniveau dat de gasten gewend zijn. Daarna ondergaan beide restaurants een verjongingskuur. Vernieuwend, vooruitstrevend en met het oog op kwaliteit, gaan er grote veranderingen plaatsvinden. De privé-kunstcollectie wordt vervangen worden door een stijlvol eigentijds interieur, met daarbij een soortgelijk menu en een wijnkaart met zeer betaalbare schatten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief