Foto: Stella Marijnissen

Grote zorgen over heropening van buurthuizen

ETTEN-LEUR - Stichting Samenwerkingsplatform Etten-Leur maakt zich grote zorgen over de heropening van de buurthuizen en wijkgebouwen. Voorzitter Jaap Lucieer (foto) vraagt de gemeente om extra menskracht. Hij denkt daarbij aan de inzet van personeel vanuit het WVS of het Werkplein.


Hij doet een dringend beroep op de het gemeentebestuur om deze extra werkkrachten snel in te zetten. Buurthuizen gaan naar verwachting per 1 september open. Medewerkers en vrijwilligers moeten daarbij de strikte RIVM-regels handhaven. “Wij verwachten een totale chaos als er niets wordt gedaan aan de uitbreiding van het personeel van het WVS of het Werkplein”, schrijft Lucieer in een brief aan burgemeester en wethouders. Het Samenwerkingsplatform heeft al diverse keren gevraagd om extra medewerkers. 

Voordelen

Lucieer wijst erop dat de gemeente driehonderd mensen in de kaartenbakken heeft zitten die in aanmerking komen om in de buurthuizen te helpen: “Ondersteuning kan plaatsvinden door de aanwezige ondersteuning bij het WVS.” Deze oplossing zou de gemeente geen extra geld kosten. Daarnaast biedt het inzetten van deze mensen ook voor hen voordelen. Volgens Lucieer doen deze mensen waardevolle werkervaring op en komsten ze uit een isolement. De buurthuizen krijgen bovendien zo de capaciteit om meer ouderen te ontvangen waardoor die op hun beurt uit de eenzaamheid worden gehaald. “Wij betreuren het dat de gemeente niet positief mee wilt werken aan het inzetten van mensen die toch al een uitkering krijgen.” De gemeente laat weten de brandbrief te hebben ontvangen, maar nog aan de beantwoording te werken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES