Mogelijke komst ‘wietfabriek’ naar Etten-Leur houdt gemoederen bezig
Foto: Pixabay

Mogelijke komst ‘wietfabriek’ naar Etten-Leur houdt gemoederen bezig

ETTEN-LEUR - De mogelijke komst van een ‘wietfabriek’ naar Etten-Leur houdt ook in de gemeenteraad de gemoederen bezig. In een brief aan burgemeester Miranda de Vries dringt ABP-fractievoorzitter Peter van der Wulp er bij haar op aan om het advies dat zij de minister gaat uitbrengen met de gemeenteraad te delen vóórdat zij dit daadwerkelijk doet.


“Communicatie rondom dit onderwerp blijft dan volledig transparant en als gemeenteraad weten wij dan ook wat er mogelijk op ons afkomt en daar kunnen/willen wij wellicht wat van vinden.” Hij noemt het geven van dit advies een lastige taak voor de burgemeester. Zij kan hier namelijk zelfstandig een besluit in nemen zonder daar de wethouders of de gemeenteraad in te kennen.

Glastuinbouw

Ook de CDA-fractie heeft vragen. Zo wil zij van de burgemeester weten of zij contact heeft gehad met collega-burgemeesters in de veiligheidsregio omtrent het plan van aanpak bij het indienen van aanvragen en of iedere gemeente in de regio hier hetzelfde mee omgaat. De fractie wijst hiernaast op de in 2008 door de gemeenteraad vastgestelde Gebiedsvisie glastuinbouw. Zij wil antwoord op de vraag in hoeverre vereniging glastuinbouw en de ZLTO ook zijn of worden gehoord in deze kwestie. Verder is zij benieuwd of door het college op voorhand al een toetsing van het plan aan het bestemmingsplan buitengebied is gedaan en wat eventuele knelpunten zijn. De fractie vraagt zich hiernaast af waarom een afwijkende procedure wordt gevolgd voor dit onderwerp, terwijl er mensen in het buitengebied zijn die nu al maanden wachten voordat hun verzoek aanpassing bestemmingsplan is afgewikkeld.

Uitnodigingen

De CDA-fractie verwondert zich bovendien over het gegeven dat bij het Lochtsepad slechts zestien personen zijn uitgenodigd voor een informatieavond. “Voor het CDA is dit gebied veel groter dan zestien adressen,”stelt zij. “Er zijn onder andere twee buurtverenigingen waarvan leden aangrenzend of naaste buur zijn bij de realisatie. Ook zij moeten hierbij betrokken worden. Wij willen dus dat er breder mensen uitgenodigd gaan worden.” Verder roept het CDA de burgemeester op om alle informele contacten die er lopen over dit onderwerp, vertrouwelijk in beeld te brengen. De fractie is tot slot benieuwd of de ambtenarenuren welke nu besteed worden aan dit onderwerp, worden betaald door de initiatiefnemers. Hiernaast wil zij inzicht in de financiële gevolgen voor Etten-Leur bij het doorgaan van dit project. “Geld mag niet de reden zijn om dit project doorgang te laten vinden,” zo stelt de fractie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>