wietplantage-359713784-1
wietplantage-359713784-1

CDA: 'Betrek meer buurtbewoners bij komst wietplantage Lochtsepad'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Het CDA wil dat meer buurtbewoners rondom het Lochtsepad in Etten-Leur worden betrokken bij de plannen voor een wietkwekerij. Een ondernemer heeft vergevorderde plannen om een legale cannabisplantage te starten in het kassencomplex bij het Lochtsepad.

Het Rijk start volgend jaar met een experiment voor legale wietkwekerijen. Ondernemers kunnen zich opgeven voor deze proef. Zij dienden zich voor 1 juli in te schrijven. Project C gaf zich op met de kas op het Lochtsepad. Het CDA geeft dat voor de ontwikkelingen bij het Lochtsepad een informatieavond wordt gehouden. “Hier zijn alleen maar zestien adressen voor uitgenodigd. Dit gebied is veel groter dan deze adressen. Er zijn twee buurtverenigingen waarvan leden aangrenzend of naaste buur zijn. Ook zij moeten worden betrokken. Wij willen dat er breder mensen worden uitgenodigd!” 

Daarnaast vraagt de partij zich af of voor hennepkwekers dezelfde regels gelden als voor andere glastuinders. Tenslotte wil de partij van het college weten of de gemeente te maken krijgt met financiële gevolgen als het project in Etten-Leur stokt.

Een tweede ondernemer heeft ook plannen om te starten met een wietkwekerij. Grow Solutions heeft een aanvraag ingediend voor een hennepplantage aan de Geerstraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief