Sportclubs krijgen compensatie voor gederfde inkomsten
Maandenlang was het stil op de velden. FOTO FRED VAN TOLEDO
Maandenlang was het stil op de velden. FOTO FRED VAN TOLEDO

Sportclubs krijgen compensatie voor gederfde inkomsten

ETTEN-LEUR - Etten-Leurse sportclubs krijgen compensatie voor de tijd dat ze dicht moesten. Door de lockdown in maart kon er drie maanden niet worden gesport. Daardoor liepen de verenigingen inkomsten mis. Zo kon er in de kantines niets worden verkocht. 


"Het gaat om de periode van 1 maart tot 1 juni", maakt wethouder Ger de Weert bekend. Het is nog niet bekend hoe de sportverenigingen precies worden gecompenseerd. Waarschijnlijk komt er een kwijtschelding van de huur. Het Rijk werkt aan een landelijke regeling. De uitvoering ligt vervolgens bij de gemeenten. "We wachten nog op de formele publicatie en de inhoud van de rijksregeling over de tegemoetkoming. Wel vonden we het belangrijk de clubs alvast duidelijkheid te geven. Op dit moment leven er veel vragen", benadrukt De Weert.

Gehuurde accommodaties

De regeling geldt voor zowel buitensportverenigingen als de binnensportverenigingen. Door de coronasluiting konden verenigingen bijvoorbeeld ook geen gebruik maken van de gehuurde sportaccommodaties. De kosten liepen ondertussen gewoon door. "We vinden het belangrijk dat clubs niet te maken krijgen met liquiditeitsproblemen", geeft De Weert aan. De sportclubs zijn van grote betekenis in Etten-Leur. Ze brengen bijvoorbeeld jong en oud in beweging en zorgen daarnaast ook voor ontmoeting en sociale samenhang.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>