Zusters Franciscanessen 200 jaar in Etten-Leur: Speciale wandelroute op Withof
withof-etten-leur-monument
withof-etten-leur-monument (Foto: )

Zusters Franciscanessen 200 jaar in Etten-Leur: Speciale wandelroute op Withof

ETTEN-LEUR - Dit jaar zijn veel minder monumenten open dan gebruikelijk dan op Open Monumentendag. Wel zijn bezoekers welkom op het Withof-terrein. De Adviescommissie Cultuurhistorische Bebouwing heeft een wandelroute ingericht over het terrein met omschrijvingen van historische gebouwen.


De routebeschrijving kan worden opgehaald bij restaurant 't warm hart bij Kloostergaard op het Withofterrein, bij de City Shop aan de Markt en bij restaurant Dubbel&Dwars aan het Burchtplein. Dit jaar is het thema 'Leermonumenten' bij Open Monumentendag. Daar sluit het Withof-terrein goed bij aan. De Congregatie van de Zusters Franciscanessen van Etten bestaat dit jaar 200 jaar. De zusters hebben hun stempel gedrukt op het terrein van Withof. 

Zij breidden het complex sinds 1820 uit met onder meer twee kapellen, een kweekschool en internaat voor meisjes die de opleidingen volgden tot kleuterjuf en onderwijzeres. Het grootste gedeelte van de kweekschool ging na 1820 tegen de grond. De wandelroute voert daarnaast langs de poortjes van de oude begraafplaats, de Lourdesgrot uit 1902 en de nieuwe begraafplaats (na 1989). Daarna komen bezoekers uit bij het Ketelhuis en het wooncomplex aan de Zundertseweg waar vroeger huishoudschool Regina Mundi stond. De route eindigt bij de San Francescolaan waar drie beelden prijken uit het leven van Franciscus van Assisi. Daarna kom je weer terecht bij het beginpunt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>