Erik de Leeuw directeur internationaal bouwbedrijf: 'Bredere acceptatie van thuiswerken'
Erik de Leeuw
Erik de Leeuw (Foto: )

Erik de Leeuw directeur internationaal bouwbedrijf: 'Bredere acceptatie van thuiswerken'

ETTEN-LEUR - Erik de Leeuw is directeur van de Nederlandse vestiging van een Internationaal Bouwbedrijf en heeft naast klanten in de BeNeLux klanten van Australië tot aan Mexico. Ook Erik kreeg te maken met de lockdown en moest thuis blijven werken. 


“Het bizarre was dat wij in ons bedrijf te maken kregen met lopende projecten die “gewoon” door moesten lopen en dus mensen aan het werk bleven. Daarnaast magazijnmedewerkers die ook door moesten om te zorgen dat materialen op de projecten kwamen terwijl het kantoorpersoneel thuis aan het werk was”, aldus de Leeuw. Zelf zou hij in die periode naar Mexico vliegen voor werkzaamheden. “Het virus ging van oost naar west over de aarde, dus toen wij in een lockdown kwamen begrepen ze daar aan die kant van de wereld nog helemaal niets van.” 

Ook voor de lockdown werkte Erik al onregelmatig thuis en ervoer dat als zeer productief, maar in deze periode ‘schuurde het’. “Ik ben graag in ‘echte’ verbinding met mensen en daar zat veel beperking op.” Deze periode heeft Erik veel inzicht gegeven over de kansen op gebieden zoals mobiliteit en de daarbij gepaard gaande milieuwinst, digitale samenwerking maar ook hoe verbonden we zijn als mens en de moeite die het kost om juist nu de noodzakelijke afstand te houden. Daarbij ziet hij een bredere acceptatie van thuis werken in zijn bedrijf. De belangrijkste les die er geleerd is en ook als advies voor de toekomst ziet is “dat er winst te halen is op het gebied van eenduidige communicatie, niet alleen als samenleving maar zeker ook binnen de eigen branche.”

BIJDRAGE KRIJN TEN HOVE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Assistent Machine Operator

Baarle-Nassau

Machinebouwer m/v

Raamsdonksveer

Assistent bedrijfsleider

Breda

Zelfstandige eerste monteur

Dussen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom