Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Carnavalsoptochten Etten-Leur uit voorzorg afgelast, mogelijk wel alternatief

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De Etten-Leurse carnavalsoptochten in februari 2020 gaan niet door. Dat heeft Stichting Carnavalsoptocht Etten-Leur (SCO) bekend gemaakt. De kinderoptocht stond gepland voor zaterdag 13 februari en de grote optocht op zondag 14 februari. De SCO kwam tot dit besluit, omdat bouwclubs zaten te wachten op een planning voor de bouw.

De carnavalsorganisatie durft geen grote optochten te houden die mogelijk een gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid. Ook beschikt de stichting niet over voldoende mankracht om de coronaregels te handhaven: “De optochten zijn een voorbijtrekkend evenement, waarbij continue geanticipeerd zal moeten worden op eventueel ongewenste coronagerelateerde situaties onder zowel deelnemers als publiek.”

Op dit moment zijn er ook nog geen voorspellingen over de verspreiding van het coronavirus in februari. Daardoor is het lastig om voorbereidingen te treffen. Ook kunnen bouwclubs van grote wagens onmogelijk een wagen bouwen zonder zich aan de richtlijnen van het RIVM te maken. De carnavalsverenigingen hebben meegedacht over de beslissing. De SCO bekijkt wel of er een alternatief komt voor de twee optochten. Over de andere carnavalsactiviteiten is nog geen besluit genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief