Etten-Leurse terrassen mogen hele winter open blijven
Foto: Shutterstock

Etten-Leurse terrassen mogen hele winter open blijven

ETTEN-LEUR - Horecaondernemers in Etten-Leur mogen hun terrassen de hele winter buiten laten staan. Dat heeft wethouder Frank Vrolijk toegezegd aan een delegatie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN): "We wachten op dit moment op de speciale richtlijnen van het RIVM over de winterterrassen"


Op dit moment mogen cafés en restaurant een beperkt aantal gasten binnenlaten. Tafels dienen op minimaal anderhalve meter uit elkaar te staan. Deze richtlijn geldt ook voor terrassen. Normaal dienen de ondernemers de terrassen per 1 november op te ruimen. De tafels en stoelen mogen dan op 1 april weer naar buiten. 

"Het zijn nu bijzondere tijden. We willen niet alleen de ondernemers tegemoet komen, maar ook onze bewoners faciliteren", legt Vrolijk uit. Die vinden op deze manier toch hun ontspanning en kunnen elkaar ontmoeten. Ondernemers kunnen hun terrassen inrichten met bijvoorbeeld heaters. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>