Leden van Achilles na hun (estafette) halve marathon.
Leden van Achilles na hun (estafette) halve marathon. Foto: Karin de Wild

Thuiseditie Marathon Brabant start met plensbui

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Voor leden van ARV Achilles is de jaarlijkse Van Oers Marathon Brabant een thuisfeestje. Een feestje waar ze flink naartoe trainen en leven, Gelukkig hebben de meeste lopers van Achilles hun weg naar de thuiseditie gevonden en vieren ze het hardloopfeestje samen (coronaproof). Op zondag 11 oktober legden zes vrouwen met succes het originele parcours van de halve marathon af. Dat begon dan wel met een plensbui.

Karin de Wild doet verslag: “Elke zaterdagochtend gaan de jongste pupillen van ARV Achilles om 9 uur door weer en wind trainen op de baan of in het bos. Omdat we ze toch moeten brengen en halen vonden wij, moeders, dat we de tijd optimaal konden benutten en zijn we tijdens dat uurtje zelf gaan trainen. We begonnen met drie vrouwen en zijn ondertussen met zijn zessen. Linda en ik bedachten dat we met zijn allen de halve marathon in Etten-Leur konden lopen: 4 in een estafette en 2 helemaal. De voorbereidingen ging goed en we hebben een datum geprikt. Zondag 11 oktober, je raadt het al, om 9.00 uur starten. Een aantal andere dames van Achilles haakten aan, en zo ook onze begeleider Jacqueline en haas Rini.”

Toen werd het 11 oktober 09.00 uur en kwam de regen met bakken uit de hemel! Karin: “Dat mag onze spirit niet drukken. Onze snelle 5 km loopster Jolie bijt de spits af in de estafette (de anderen gingen op de fiets mee). Linda, Adriette, Ellen, Anita, Barbara en ik lopen vrolijk mee. Na 3 km komt haas (of herder) Rini erbij en lopen en fietsen we weer verder als verzopen katjes.”

“Na 5 km komt de eerste wissel en neemt Ilse het stokje over van Jolie. We lopen door de prachtige straatjes in het buitengebied van Etten-Leur en worden aangemoedigd door clubmaten en natuurlijk onze familie. Dit keer geen tegenwind op het Schuitvaartjaagpad, maar wel de regen nog. Ik zag als brildragende sterretjes voor mijn ogen! Na 10 km neemt Wendy, moeder van 3 pupillen, het stokje over door de prachtige lanen van de Pannenhoef. En eindelijk komt de zon door. Prachtig... maar een beetje laat. Anita en Barbara zijn er inmiddels vandoor en ultraloper Jan loopt de verkeerde kant op voor ons. Na 15 km is Margret aan de beurt. Ze ging van start met voeten die inmiddels aanvoelen als ijsklontjes.

Hoewel de zon ons warmde beginnen Linda en ik onze beenspieren te voelen. Het is voor Linda dan ook de 1e halve en ik heb me al 15 jaar niet meer aan deze afstand gewaagd. Adriette loopt inmiddels ook weer terug bij ons. Bij kilometer 18 krijgt Ellen het te zwaar. Ze moet jammer genoeg wat gas terug nemen. De heuvel bij de Grauwe Polder bedwingen we onder gejuich van het toegestroomd publiek. De Streek, meestal een rotstreek, lopen we vrolijk kletsend door. Daar is de laatste kilometer al in de Bisschopsmolenstraat. Nu mogen de estafettelopers weer aan de bak, samen. Na het fietsen gaat dit niet vanzelf en Jolie krijgt dan ook pijn aan haar voet en haakt af. Met als gevolg dat we met een klein beetje vertraging moe maar voldaan aankomen op de Markt, waar we worden onthaald door onze partners met sinaasappelpartjes en warme thee! Iedereen haalde ook haar doel. Al met al een prachtige halve ondanks dat we het publiek, de muziek en de vele andere lopers moesten missen.”

De komende twee weken zullen nog meer lopers van ARV Achilles zich wagen aan de thuiseditie van de Van Oers Marathon Brabant. Meedoen kan tot en met 25 oktober (17.00 uur) en inschrijven tot en met 24 oktober.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief