Leurse Leut presenteert Prins en Protocol online
<p>Jeroen Tak van Leurse Leut: &#39;We willen laten zien dat karnaval blijft kriebelen en blijft leven&#39;&nbsp;</p>

Jeroen Tak van Leurse Leut: 'We willen laten zien dat karnaval blijft kriebelen en blijft leven' 

(Foto: Krijn ten Hove)

Leurse Leut presenteert Prins en Protocol online

ETTEN-LEUR - “Er zijn eigenlijk geen mogelijkheden om dit gezellige feest van samenzijn en verbroedering door te laten gaan op de wijze zoals wij dit kennen”, zegt Jeroen Tak namens Leurse Leut. “Geen overvol Turfschip op zaterdag 14 november, waar de Prins en zijn Protocol worden voorgesteld aan de verzamelde karnavalsliefhebbers.” 


Maar op zaterdag 14 november om exact elf minuten over negen ‘s avonds (21:11u) zal er op de Facebookpagina van Leurse Leut en op het YouTube kanaal van Karnavalsvereniging Leurse Leut het nieuwe protocol aan de Etten-Leurse karnavalsliefhebbers worden voorgesteld. “We willen laten zien dat karnaval blijft kriebelen en blijft leven.”

Tot en met december zijn alle normale activiteiten geschrapt. “Dat besluit hebben we met pijn in het hart moeten nemen. Carnaval zoals het was is voor nu uit den boze. Er zijn belangrijker zaken dan carnaval, het is niet anders. En we willen absoluut geen brandhaard zijn voor besmettingen.” Natuurlijk blijft de Leurse Leut kijken wat er na december wel kan maar houdt daarbij de regels in acht. “Maar het is bijzonder lastig. Carnaval is grotendeels een binnen activiteit en zeker geen ‘zitfeest’. Daarom blijven we zoeken naar mogelijkheden. Mogelijkheden om te verbroederen en het contact tussen mensen in stand te houden. We houden hoop en willen dat ook uitstralen. Daarom presenteren we ook gewoon ons protocol. Zodat als er iets kan gebeuren, al is dat maar kleinschalig, we er wel klaar voor zijn.” Als voorbeeld noemt Tak de digitale carnavalsquiz die wordt georganiseerd door de organisatoren van de Ziengaovut.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;