Kerstconcert Kerkzwervers.
Kerstconcert Kerkzwervers.

Kerkzwervers op weg naar Kerst?

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Hoe stil gaat kerst verlopen, is de vraag. Het is voor een koor vreselijk om rond deze tijd van het jaar niet te kunnen repeteren. Zo graag hadden we er vol voor gegaan en de kerstnummers allemaal weer eens doorgenomen, nieuwe liederen toegevoegd en extra hard geoefend. Maar nu is het stil…hééél stil.

In hoopvolle afwachting dat het de goede richting uitgaat. Misschien tegen beter weten in… Toch zouden we de Kerkzwervers niet zijn als we niet geloven in betere tijden en daarom zijn we aan de slag gegaan. Als het licht een beetje op groen gezet wordt en de kerstster weer iets mag schijnen dan willen we voorbereid zijn!

Kloostergaard

Al jaren verzorgt ons koor de Kerkzwervers op kerstavond twee kerstvieringen in Kloostergaard die zo druk bezocht werden, dat er kaartjes voor nodig waren. Dit jaar is zo’n druk bezochte kerstviering niet mogelijk. Toch zijn we in overleg om nog iets te kunnen betekenen voor deze groep ouderen die vooral in deze moeilijke coronatijd zwaar wordt geraakt. De Kerkzwervers hebben in de eerste lockdown toen alle bewoners opgesloten zaten, regelmatig een buiten optreden verzorgd. We gaan nu proberen of het mogelijk is, om desnoods met een kleine groep, buiten op kerstavond het Stille Nacht te laten klinken, mits daar toestemming voor komt.

Kerstspel

De Kerstspelgroep van de Mariaparochie verzorgt al jaren voor de allerkleinste, een kerstspel. Dit jaar worden de krachten gebundeld en is er een samenwerking van de Kerstspelgroep, het koor de Kerkzwervers, het kinderkoor de Hartegalen en het Cloveniersgilde, om een prachtig levend Kerstspel te brengen. Dit gebeuren zal, als er toestemming voor komt, voornamelijk buiten rondom de Lambertuskerk plaatsvinden. Het plan is dat er in kleine groepjes, onder hoede van een gildebroeder op verschillende plekken het kerstverhaal wordt verteld, uitgebeeld, of dat er door enkele zangers wordt gezongen.

Binnen

In de kerk zal het laatste tafereel, de levende kerststal, te zien zijn. Het kinderkoor de Hartegalen en een kinderschare van engeltjes kan daar zonder beperking een liedje zingen en een dansje maken. Of dit sfeervolle kerstspel door kan gaan is natuurlijk maar helemaal de vraag! Ook is er natuurlijk een volledige vrijblijvendheid bij de leden van de groepen voor deelname. Gaat het plan door, of wordt het een hele stille kerst Ieder die deelneemt, maakt zijn eigen afweging en pakt zijn verantwoordelijkheid. Gezondheid gaat boven alles. Samen met de gemeente gaan we in overleg om ongeveer twee weken voor kerst een verantwoorde afweging te maken. Er zullen, vrezen we, heel wat schietgebedjes nodig zijn en anders ligt dit prachtige plan klaar voor een ander jaar. Rond 14 december hakken we de knoop door of het plan doorgaat of dat het een hele stille kerst wordt. We houden u op de hoogte en… wordt dus vervolgd.

Kerstconcert Kerkzwervers.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief