Marjan Verwey en Miranda Walvoort van de Voedselbank zien de opbrengst van de Lions actie ook dit jaar weer met vertrouwen tegemoet.
Marjan Verwey en Miranda Walvoort van de Voedselbank zien de opbrengst van de Lions actie ook dit jaar weer met vertrouwen tegemoet. Foto: Huib van Lent

Lions inzamelactie DE punten voor de Voedselbank

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Wij vinden het altijd zo gewoon om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Marjan Verweij, al drie jaar voorzitter van de Voedselbank in Etten-Leur, zegt dat koffie best wel duur is en maar zelden in een voedselbankpakket zit.

Om toch meer mensen een bakje troost te gunnen gaat Lionsclub ‘De Vryeheydt Etten’ weer meehelpen aan de jaarlijkse inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten. Dat doen ze op diverse locaties met duidelijk herkenbare Douwe Egberts inzamelzuilen.

Doneren

Dus mocht u nog ergens in een doosje, blikje of envelopje met wat DE punten hebben liggen, dan is de Voedselbank u zeer dankbaar wanneer u die bij uw eerstvolgende bezoek in een van de inzamelzuilen wil doneren. Vraag ook eens aan uw buren, familie en kennissen of ze nog ergens Douwe Egberts punten hebben liggen. Vorig jaar werden voor de voedselbank Etten-Leur 285.000 waardepunten ingezameld, goed voor 585 pakken Douwe Egberts koffie.

Oud en vreemd geld

Ook kunt u oud en vreemd geld in deze zuilen deponeren. Met de opbrengst daarvan worden wereldwijd oogoperaties verricht. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud- of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Lionsclubs kunnen dit geld omwisselen voor Euro’s. Voor iedere 15 Euro kan in de derde wereld een blinde staarpatiënt worden geopereerd waarna hij of zij weer normaal kan zien!

Inzamelpunten

De inzamelzuilen staan in Etten-Leur bij Life&Garden, Lage Vaartkant 11, bij de Praxis, Trivium 152, tegenover de HEMA in het winkelcentrum en bij de supermarkten van de Jumbo, Geerkade 9 en Kerkwerve 25 en Albert Hein, Burchtplein 13. De Lions danken de filiaalhouders voor hun medewerking aan deze actie.

U kunt uw Douwe Egberts waardepunten en uw oud- en vreemd geld inleveren tot 6 januari 2021.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief