De eerste leerlingen met trainers en voorzitter.
De eerste leerlingen met trainers en voorzitter. Foto: Patrick Jansma

Start Badmintonschool in Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Edwin Prevoo, voorzitter van BC Saturnus/RBB Breda start een professionele badmintonschool in Etten-Leur voor talenten uit Brabant en Zeeland.

Edwin speelt zelf al badminton vanaf 1980 en is al 10 jaar voorzitter van BC Saturnus in Etten-Leur en 3 jaar voorzitter van de Regionale Badmintonbond Breda (RBB). BC Saturnus bestaat al 50 jaar en heeft met 75 leden veel naamsbekendheid in Etten-Leur. Het is een club voor alle leeftijden en niveaus. Met de Gemeente Etten-Leur is een sportakkoord ondertekend. Het sportakkoord is een organisatie die zich inzet om mensen aan het sporten te krijgen. (Lokaal sportakkoord Etten-Leur Badminton)

Voorheen was er een Badmintonschool in Breda, echter zijn daar de activiteiten gestopt. Er is nog behoefte aan een Badmintonschool die jonge spelers naar een hoger niveau begeleidt. Dit is de reden dat Edwin Badmintonschool Etten-Leur (BSEL) heeft opgestart. De spelers worden begeleidt/opgeleid door Rob van Leeuwen (hoofdtrainer) en Stijn Beerkens. Beide heren hebben al vele jaren ervaring opgedaan in de badmintonwereld. De Badmintonschool is voor kinderen vanaf 8 jaar en zullen opgeleid worden om in de hogere competities te kunnen gaan spelen.

Een grote steun achter BSEL is Ilse Vaessen van Badminton Nederland, welke erop toe zal zien dat aan alle kwaliteitseisen zal worden voldaan.

De trainingen worden op maandagavond gegeven in de sporthal van Het Turfschip (Etten-Leur Noord). Later in het nieuwe jaar zal er een tweede extra training worden gegeven in de week.

De trainingstijden voor de badmintonschool zijn van 18.30 tot 20.30. Op dezelfde locatie/avond speelt ook badmintonclub BC Saturnus van 18.30 tot 22.30.

Mocht u nadere informatie willen hebben; neem dan contact op via: trainer@bcsaturnus.nl of voorzitter@bcsaturnus.nl.

Voorzitter Edwin Prevoo


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief